Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou crea un nou servei telemàtic d'atenció ciutadana, a través d'un xatbot, a la plataforma WhatsApp

divendres 22 abril 2022

Per utilitzar aquest canal, és necessari guardar el contacte a l'agenda (644 742 702), i escriure 'hola' a través de WhatsApp

 

L'Ajuntament de Salou ha posat en marxa un nou servei telemàtic d'atenció a la ciutadania, a través de la creació d'un xatbot, disponible a la plataforma de missatgeria WhatsApp.

Per poder fer servir aquest nou canal de comunicació amb l'Administració és necessari guardar el contacte a l'agenda (644 742 702), i escriure "hola", a través de WhatsApp.

Aquest servei implementa una estructura de menús, que classifica la informació per temes, i permet a les persones usuàries accedir a la informació, servei o tràmit que els sigui d'interès, d'una manera autònoma i desatesa; tot i que aquest xatbot també permet realitzar consultes directes específiques, que seran ateses per l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de Salou.

L'alcalde Pere Granados ha manifestat que “la nostra voluntat és que la ciutadania accedeixi a les gestions i tràmits amb l'Ajuntament de la manera més àgil i còmoda possible, per tal que ho pugui fer des de qualsevol indret, sense haver de desplaçar-se, obligatòriament, a les instal·lacions”. Aquesta tasca també va en relació, ha dit, amb el fet de convertir Salou en una ciutat 'smart'.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals i Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha recordat que “ja fa temps que des de l'Ajuntament de Salou treballem per potenciar els diferents canals de comunicació i tramitació electrònics, més enllà de les vies convencionals d'atenció, per tal de facilitar les relacions de la ciutadania amb l'Administració”. I ha assegurat que “aquest xatbot és molt senzill i intuïtiu de fer servir”.

Paral·lelament, aquest sistema de comunicació també permetrà l'enviament de missatges SMS a la ciutadania, per informar, a les persones registrades, d'esdeveniments, avisos, o notícies que siguin d'especial interès.

Finalment, cal destacar que, coincidint amb el desenvolupament d'aquest xatbot, s'ha actualitzat el disseny de la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Salou, per fer-lo responsive, és a dir, millorar la seva visualització i tramitació electrònica, adaptant-la als dispositius mòbils.

Galeria d'imatges

Canal_WhatsApp_Aj_Salou_CAT.png
Canal_WhatsApp_Aj_Salou_CAS.png

Document Actions