Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou culmina satisfactòriament el nou simulacre del Plaseqcat i Protecció Civil fa un balanç positiu de la coordinació i la resposta civil

Durant la prova de les sirenes s’han registrat només 12 trucades ciutadanes a les dependències de la Policia Local de Salou per sol•licitar informació sobre el simulacre

dimecres 20 març 2013

Salou, com altres poblacions de la província de Tarragona, ha participat aquest matí en el simulacre del so de les sirenes per donar compliment a la implantació del Pla d’emergència del risc químic de Catalunya (PLASEQCAT), amb un resultat final positiu.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha provat amb èxit les 84 sirenes de la xarxa d’alarmes adscrites al Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya Plaseqcat. Durant l’exercici han sonat les sirenes d’avís de risc químic situades en 37 municipis de Catalunya, el so de les quals és perceptible en una àrea aproximada de 137 Km2.

A més durant la prova de sirenes d’avui, 20 de març, per primer cop en aquests casos, s’ha fet l’enviament de missatges push a través de l’aplicació de protecció civil per al mòbil per avisar els ciutadans quan s'activen les sirenes a cada zona, tal com es faria en un cas real si teniu l’aplicació descarregada. Així doncs, s’han enviat 9 missatges push corresponents a un missatge per sector químic.

Les dues sirenes del nostre municipi, instal·lades a la Urbanització Covamar i la Urbanització Mirador de Salou, s’han activat i desactivat manualment des del Centre Receptor d’Alarmes (11:40 i 11:50 hores, respectivament) i el so s’ha pogut escoltar amb bona intensitat dins del radi de cobertura establert i proper a les sirenes. Les dues sirenes de Salou que pertanyen al Sector del  Polígon Sud de Tarragona, han funcionat correctament.

Sons i senyals d’avís en cas d’emergència real que la gent comença a identificar cada vegada més, ja que en aquest primer simulacre de 2013, només s’han registrat 12 trucades de consulta a les dependències de la Comissaria de la Policia Local, per sol·licitar informació sobre la prova de sirenes. El senyal final continu que indica la finalització de la prova és el que la població salouenca detecta amb més dificultats. La Policia Local i el cos tècnic de Protecció Civil de l'Ajuntament de Salou, han supervisat la prova de sirenes des de dotze punts d’observació diferents de Salou  i el so s’ha pogut escoltar amb intensitat dins del radi de cobertura establert. Una informació sobre el simulacre que es va distribuir prèviament pel municipi a través del repartiment de tríptics traduïts en diferents idiomes.

Document Actions