Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou engega el dispositiu de salvament i socorrisme a les platges del municipi

Des del 15 de maig i fins al 15 d’octubre es presta servei al litoral

divendres 17 maig 2013

L’Ajuntament de Salou  ha desplegat ja a les platges el servei de salvament i socorrisme amb un dispositiu de 19 persones repartides en 14 punts que s’aniran incrementant coincidint amb el punt àlgid de l’estiu fins arribar als 26 socorristes.

Tot i que la temporada oficial va començar abans de Setmana Santa avui s’ha fet la foto oficial d’inici de servei. Fins al 15 d’octubre el personal de socorrisme, que presta la concessionària Altesport SL, vigilarà de manera activa les platges de Salou amb bases fixes de salvament a Ponent, Llevant; Capellans; i la Llarga i també realitzant rondes per les cales que no posseeixen base de salvament fix.  

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha instat als socorristes a “fer una bona feina a les platges, un dels punts més concorreguts del municipi i a vetllar amb rigorositat per la seguretat dels nostres banyistes”; a més de recordar que enguany les platges milloren els serveis amb noves guinguetes, el que suposa una renovació total de l’oferta fins ara existent; a més d’haver invertit 67.000 euros per la remodelació de diversos punts de dutxes (13 punts amb 3 dutxes cada un) que hi ha instal·lats a la platja de Ponent així com també fer altres intervencions a Capellans i a Cala Crancs. “Estem fent una aposta  molt decidida per millorar la qualitat que oferim al principal actiu turístic del municipi”, ha conclòs el batlle. Per la seva part, la regidora de Platges, Julia Gómez, ha comentat que “Salou ofereix enguany quasi vuit mesos de control i vigilància, ja que l’inici de la temporada abans de Setmana Santa  fa que el municipi ofereixi un dels serveis més dilatats en salvament i socorrisme de tot el litoral”.

A part del capital humà importantíssim que presta el servei també es compta amb quatre cadires amfíbies especials per a persones amb mobilitat reduïda (prèvia cita); una ambulància exclusiva per a atendre les possibles urgències a les platges; una moto d’aigua; i una embarcació semi-rígida i amb dues plataformes lúdiques a  Llevant i Ponent (de l’1 de juliol al 30 de setembre). Enguany, els socorristes han modificat el seu vestuari per un altre de més visible en groc fluorescent, atenent una recomanació de Bandera Blava. 

El servei de vigilància a les platges s’inicia a les deu del matí i acaba a les vuit del vespre en temporada alta.

Galeria d'imatges

DSCN9991.JPG
foto_2.JPG
foto_3.JPG
foto.JPG
foto_3.JPG
foto_2.JPG

Document Actions