Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou engega el servei de l’oficina de TAX Free a la seu del Patronat de Turisme

dimarts 31 maig 2016

A partir de demà, 1 de juny,  es tornarà a prestar el servei  que funciona des del 2013

 
Coincidint amb l’inici del mes de juny Salou tornarà a disposar del servei de devolució de l’IVA als visitants extracomunitaris que així ho sol·licitin a través d’una oficina pròpia de Tax Free. Es tracta d'un servei de reemborsament de l'IVA que es durà a terme –un any més- amb l’empresa Innova Tax Free, entitat autoritzada per l’Agència estatal de l’Administració Tributària. Les oficines d’atenció al visitant s’instal·laran a la planta baixa de la seu del Patronat de Turisme, al Xalet Torremar al passeig Jaume I de Salou.

 

Amb aquesta mesura es busca col·laborar en el desenvolupament del comerç local amb el propòsit que es potenciïn les compres a establiments del municipi i que “busca avançar al turista els diners necessaris per tal que aquest rebin el reemborsament de l’IVA per anticipat per les compres que hagin realitzat i que puguin disposar d’aquestes sumes per fer noves compres al municipi”, apuntava la regidora Martina Fourrier.

 

L’any passat el servei de Tax Free va dur a terme 1.361 operacions del total de les 1703 enregistrades per aquesta empresa, essent el servei que més moviments va generar d’entre la desena d’oficines, en servei i superant de lluny Barcelona, la Roca del Vallès, Sant Sadurní d’Anoia, Cambrils, Vila-seca, Lloret de Mar, Reus o Tarragona, entre d’altres.

Pel que fa a les dades de les nacionalitats dels turistes; la Federació Russa amb molta distància, seguits de Bielorússia, Ucraïna i Kazahstan han estat els usuaris que han sol·licitat amb més freqüència el servei; i segons el producte de compra, la moda de dona, la roba en general, la pell i els complements; les sabateries i complements de pell a més de la bijuteria i la perfumeria i els cosmètics, han estat els béns més comprats per part dels visitants.


El servei facilita la devolució de l’impost del valor afegit (IVA) als turistes no residents a la Unió Europea i que han efectuat compres a les botigues i establiments comercials per al consum fora de la UE i que es presta des del 2013 des de la Regidoria de Promoció i Dinamització Econòmica fruit d’un conveni que pretén fomentar l’activitat comercial i poder proporcionar un bon servei al turista. En aquest conveni, fruit de l’acord en el que intervenen les regidories de Turisme i de Promoció i Dinamització Econòmica i Comerç, es destina un despatx a la planta baixa de l’edifici del Patronat des d’on s’atendran les peticions dels visitants extracomunitaris.

Galeria d'imatges

taxfree.jpg
patronat_de_turisme_ext04.jpg

Document Actions