Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou engega una campanya per recordar la importància de seguir complint amb les mesures de protecció social contra contagis de COVID-19

divendres 07 agost 2020

L’alcalde Pere Granados ha signat dos bans en els què demana un comportament cívic i responsabilitat individual i col·lectiva, per continuar mantenint un nivell baix de contaminació vírica

Aquestes publicacions recorden les mesures que ha de seguir la ciutadania per a un bon ús de les platges i espais públics; així com, també, per part dels establiments de restauració

L’Ajuntament de Salou engega una campanya informativa per recordar la importància de seguir complint amb les mesures de protecció social contra contagis de COVID-19, a través de la publicació de dos bans, signats per l’alcalde Pere Granados.

L’alcalde demana als salouencs i salouenques un comportament cívic i responsabilitat individual i col·lectiva, per tal de continuar mantenint un nivell baix de contaminació vírica i donar compliment a les normes i mesures de protecció social dictades per les autoritats sanitàries, “si volem garantir un Salou sa, segur i saludable”.

Un dels bans recorda les mesures que ha de seguir, amb rigorositat, la ciutadania per a un ús responsable de les platges i espais públics, com és la necessitat de mantenir la distància de seguretat d’1,5 metres, entre banyistes; l’ús de mascareta durant els trajectes i en cas de ser en instal·lacions d’ús públic, com, per exemple, els lavabos, les dutxes o les guinguetes; i el rentat de mans amb productes d’higiene, si es toquen materials, estris i elements aliens.

D’altra banda, el segon ban fa referència a les normes que han de complir els establiments de restauració, com bars, restaurants i cafeteries. Entre les mesures esmentades, destaquen la desinfecció de mans abans d’entrar al local; mantenir la distància de seguretat; portar mascareta, excepte en el moment de la consumició; esperar que el personal de l’establiment l’acomodi; respectar els cartells indicadors; així com fer servir monodosis o altres formats, en comptes de dispensadors; i abonar les consumicions, preferiblement, amb mitjans electrònics; entre d’altres qüestions.

Cal dir que en cas que l’establiment tingui zona de ball, aquesta no es pot habilitar per a la seva activitat habitual i només es pot ocupar per a l’activitat de consum, si se situen taules a tal efecte. En absència de taules, no es pot accedir a la zona de ball, i caldrà garantir que no se’n fa ús.

Així mateix, ambdues publicacions insisteixen en el fet què el client / banyista no ha d’accedir a dits espais en cas de trobar-se malament o presentar símptomes de COVID-19.

Document Actions