Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou espera rebre gairebé 6.000 participants a la XX edició del Mare Nostrum Cup Easter 2022, que tindrà lloc del 14 al 17 d'abril

dilluns 04 abril 2022

El torneig de futbol ha estat presentat aquest matí en roda de premsa al Patronat Municipal de Turisme. Hi ha assistit l’alcalde i president de l’entitat, Pere Granados; Albert Viñas, CEO & Co-Founder de la Mare Nostrum Cup; i el director dels serveis turístics municipals, Marc Espasa

La prova se celebra al territori des de l’any 2000 i comptarà amb la participació de 290 equips de diferents punts de l’Estat, així com també de Catalunya i internacionals

Els encontres es jugaran a les instal·lacions esportives del Futbol Salou Sports Center, que, per a aquest torneig, compta amb 18 camps de futbol 7, i 2 camps de futbol 11


El Mare Nostrum Easter Cup és un dels tornejos de futbol més grans de Catalunya, i, probablement, el més gran que es realitzarà a la Costa Daurada, durant aquest 2022. Aquest matí, l’esdeveniment ha estat presentat en roda de premsa als jardins del Patronat de Turisme, amb l’assistència de l’alcalde i president de l’entitat, Pere GranadosAlbert Viñas, CEO & Co-Founder de la Mare Nostrum Cup; i el director dels serveis turístics municipals, Marc Espasa.

El torneig es farà del 14 al 17 d’abril. Aplegarà uns 290 equips de participants, entre 8 i 19 anys, i entre masculins i femenins (aposta nova d’enguany). Estem parlant, doncs, d’unes 4.500 persones participants, entre jugadors, jugadores, entrenadors i entrenadores; si a aquesta xifra s’hi sumen els acompanyants s’arriba als 7.000, dels quals Salou allotja gairebé 6.000 persones. En aquest sentit, Mare Nostrum aportarà al territori més de 20 mil pernoctacions.

Pel que fa a procedències, hi haurà jugadors del País Basc i Navarra, Madrid, Aragó, Balears i València i Catalunya; de Barcelona, àrea metropolitana i Lleida.

A nivell internacional, s’esperen equips dels Estats Units, Anglaterra, Xipre, Finlàndia, Lituània, Holanda i Ghana. El resum és un 30%, d'estatals; un 10% serien estrangers i la resta, catalans.

Els encontres es jugaran a les instal·lacions esportives del Futbol Salou Sports Center, que, per a aquest torneig, compta amb 18 camps de futbol 7, i dos camps de futbol 11. Però també es disputaran partits als estadis municipals de Salou (2 camps de futbol 11); Tarragona (4 camps de futbol 11), Reus (6 camps de futbol 11); Riudoms (2 camps de futbol 11); El Morell (1 camp de futbol 11); Constantí (1 camp de futbol 11); i Les Borges (1 camp de futbol 11). Són, en total, 28 camps de futbol 11, i uns 40 camps de futbol 7.

L’organització ha manifestat que es té com a objectiu que Riudoms sigui la seu dels partits femenins.

Cal destacar que en aquesta edició cobra una especial rellevància la sostenibilitat, per la qual cosa els organitzadors han eliminat papers i plàstics i s’han posat fonts a cada camp de futbol; i podran omplir les ampolles que es regalaran.

També s’ha eliminat el paper per donar pas a la informació obtinguda a través d’APP, per tal de poder consultar els resultats.

A més, enguany el torneig tindrà un caire solidari, atès que tot i que els partits seran d’entrada lliure pels familiars dels participants, es farà el cobrament d’unes entrades la recaptació de les quals anirà directament a Càritas i també seran per a material esportiu per al Senegal.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha recordat l’aposta decidida que el municipi va fer, en el seu moment, per convertir-se en un referent de turisme esportiu, com ho està demostrant, ha dit. En aquest sentit, ha reflexionat, “aquesta vocació de donar suport a esdeveniments d’aquesta magnitud va ser un gran encert”, i, a més contribueixen a la desestacionalització.

També ha parlat de les diferents marques i segells que acrediten Salou com a destinació especialitzada en turisme esportiu, la primera de les quals va ser al 2013, amb la disciplina de futbol. I es va créixer amb la vela lleugera, el ciclisme, el golf i el triatló.

Albert Viñas ha agraït el suport de l’Ajuntament de Salou, del Patronat Municipal de Turisme i de la Diputació de Tarragona, a través de la marca Costa Daurada; i també de la Secretaria General de l’Esport. Ha explicat l’agenda prevista relativa al torneig. Així, el 14 d’abril, Dijous Sant, tindrà lloc la benvinguda als equips participants i la desfilada inaugural pel passeig Jaume I de Salou. El Divendres Sant, 15 d’abril, i el Dissabte Sant, dia 16, al matí i a la tarda, es farà la fase de competició. El 17 d’abril, diumenge, a les 12 h, es disputaran les finals. I a les 13.30 h, es realitzarà el lliurament de premis.

El dijous, dia 14 d’abril, a partir de les 19 h, s’ha organitzat una desfilada inaugural des de la Plaça de les Comunitats Autònomes, al Passeig Jaume I, amb arribada fins a la Font Cibernètica, on es faran uns parlaments i l’obertura oficial.

El divendres, 15 d’abril, a partir de les 13 hores, hi haurà un acte solidari de lliurament de material esportiu pel Senegal. Aquesta donació tindrà lloc al Futbol Salou Sports Center i comptarà amb l’assistència de l’alcalde, Pere Granados; de Cheikhe Amadou Bamba Sarr, responsable de relacions exteriors a Fatick; i d’Ousmane Kebe, entrenador de seleccions de categories inferiors de Fatick.

El dissabte, 16 d’abril, a través de la participació de l'Associació Cultural Tresmall Salou i l'Associació Sal i Ou, Bestiari, Balls Tradicionals i Populars, se celebrarà una cercavila. Hi participaran la Batucada, els Nanos de Salou i la Mulassa. Així mateix, es comptarà amb la participació de Shopping Salou, en el sentit que els participants del torneig, amb la polsera, tindran descomptes als comerços de Salou; a banda de poder gaudir dels principals atractius del territori: clima, platges, gastronomia i serveis.

I diumenge, 17 d’abril, al matí, es jugarà la fase final a Futbol Salou; i, a les 12 h, es faran totes les finals, simultàniament. A les 13.15 h, tindrà lloc el lliurament de premis, on s'espera l'assistència d'autoritats; i on es comptarà amb la participació de la Batucada de Salou i d'un freestyler, que actuarà en directe. Ja a la tarda, les delegacions iniciaran el viatge als seus llocs d'origen, tot i que alguns allargaran l'estada uns dies més.

Galeria d'imatges

3.JPG
7.JPG
2.JPG
1.JPG
4.JPG
5.JPG
8.JPG
10.JPG

Document Actions