Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou honora al fill adoptiu de Salou Manuel Albinyana amb un parc

Aquest matí l'alcalde ha destapat una placa al parc del carrer Tarragona per recordar la figura d'un actiu segregacionista

diumenge 30 octubre 2011

Tot just avui quan es compleixen 22 anys de l'anunci d'un Salou lliure l'alcalde Pere Granados -en nom de la Corporació Municipal- ha destapat una placa en honor a Manuel Albinyana, mort el passat mes de juliol.  Albinyana va ser distingit  per acord de govern el 27 d'octubre de 2006 com a fill adoptiu del municipi per la seva tenacitat i la seva constant i reiterada tasca a favor dels interessos de Salou, i per la seva lleialtat a la cauda d'un Salou Lliure; causa per la qual va donar una part important de la seva vida fins aconseguir la independència deI municipi. Aquest matí a les 11, davant del passeig 30 d'Octubre, autoritats, amics i veïns s'han congregat per retre aquest homenatge pòstum a la figura d'Albinyana. Entre ells, la familia del finat i també el fill predilecte, Esteve Blasi.

Cal recordar que també va tenir una exitosa i dilatada trajectòria professional dins el sector de la restauració i que per això havia rebut no poques distincions i mencions com a pioner dins el món de la gastronomia i el turisme de Salou. El batlle,en el seu discurs ha assegurat que "el Manolo es mereix aquesta distinció sobretot perquè va ser un home que transmetia pura il·lusió i energia quan parlava d'un Salou lliure; demostrant al llarg dels anys una intensa i exemplar vocació salouenca; va ser un home inquiet, generós i compromès, que sempre va estar al peu del canó". I també ha volgut recordar que"sempre estava pendent dels esdeveniments i tirant endavant la revista portaveu de les aspiracions segregacionistes, convertint-se en l'ànima i la imatge de la segregació", a més de definir-lo com "un home que, finalment, un cop assolit aquell somni, no va demanar res a canvi, ni va tenir ambicions personals; sinó que va mantenir aquella discreció dels corredors de fons pels quals l'èxit es basa en el sacrifici; i un cop aconseguit, saben compartir-lo".

 

Galeria d'imatges

DSCN2448.JPG
DSCN2459.JPG
DSCN2448.JPG
DSCN2459.JPG

Document Actions