Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou impulsa mesures contra la crisi, per fomentar el reciclatge i millorar el Medi Ambient

divendres 17 juliol 2009

El servei preveu facilitar la vida del ciutadà salouenc gestionant els objectes que van a la deixalleria i reutilitzant-los si s'escau

L'Ajuntament de Salou ha iniciat una mesura per tal de reutilitzar els mobles i altres andròmines que habitualment van a la deixalleria i que en molts casos, poden ser reciclats. Es tracta de donar la possibilitat al ciutadà d'aprofitar aquells objectes que altres ciutadans ja no necessiten com poden ser cadires, taules, somiers, sofàs, etc. Si bé és usual que algun objecte abandonat al carrer sigui recuperat per algún altre ciutadà de forma espontània, la Regidoria de Medi Ambient ha creat un protocol per tal que qui vulgui pugui aprofitar aquells objectes que encara siguin útils. Per la regidora de medi Ambient, Montserrat Porter, es tracta 'd'una iniciativa ciutadana que amb un gest molt senzill, com és fer una trucada, pot servir per a satisfer algunes necessitats bàsiques de conciutadans'.

Els salouencs que vulguin reutilitzar algun objecte s'hauran d'adreçar a l'empresa concessionària de la recollida de residus URBASER, i hauran de descriure quins són aquells objectes que desitgen així com deixar un nom, una adreça, un DNI, una nacionalitat i un número de telèfon. Quan aquests objectes arribin a la deixalleria seran separats i es trucarà a les persones interessades que tindran 48 hores per recollir-los. El telèfon al que s'hauran de dirigir els interessats en la iniciativa serà el d'atenció al ciutadà utilitzat actualment per avisar per la recollida de mobles, el 902 430 971. D'aquesta manera l'Ajuntament pretén donar una segona vida a alguns objectes i ajudar a les persones amb menys recursos.

Per la seva banda URBASER demanarà als ciutadans que vulguin desprendre's de qualsevol objecte ja sigui un electrodomèstic o un moble, si es pot recuperar per poder introduir-lo al circuit de reutilització que ha dissenyat el departament de Medi Ambient.

Pel que fa als costos o beneficis econòmics que pugui tenir aquesta mesura per l'Ajuntament, dependrà de quins objectes es reutilitzin. Mentre que les neveres i somiers tenen un valor econòmic com a residu metàl·lic, els sofàs i taules comporten un cost econòmic per gestionar-los. L'Ajuntament espera amb aquesta mesura fer la vida més fàcil a algunes persones, i disminuir l'impacte ambiental de les nostres activitats.

Document Actions