Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou inaugura el Parc Arqueològic de Barenys, un referent de vil·la romana en ple centre urbà

dilluns 02 novembre 2009

Més de mig miler de persones s'han acostat a l'acte, que coincideix amb el 20è aniversari de la segregació del municipi

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha inaugurat aquest migdia el nou Parc arqueològic de la vil·la romana de Barenys, ubicat en un dels nous sectors de creixement de la ciutat en la confluència del carrer Lluís Domènech i Muntaner i el carrer d'Antoni Gaudi i que es convertirà en una nova zona verda d'esbarjo públic.
Com ha recordat l'alcalde en el discurs inaugural 'justament, des de la Segregació ara fa 20 anys, el planejament urbanístic de Salou ha tingut una gran sensibilitat per dotar i situar estratègicament importants zones públiques dins la seva configuració de teixit urbà'. Més de mig miler de persones, aprofitant l'esplèndid dia, s'ha acostat a veure el nou parc que 'ha incorporat en el seu espai, un element del nostre patrimoni arqueològic, amb la descoberta i recuperació de les restes d'un jaciment d'època romana corresponents a un edifici vinculat a la producció de ceràmica', deia Granados. Després de la descoberta de la placa i amb bona part dels membres del consistori s'ha realitzat una visita guiada per l'arqueòloga de Némesis excavacions, Maria Reis, qui ha explicat que les restes daten de finals del segle III A.C.; quan els romans arriben a Tàrraco i s'estenen formant diverses vil·les.
El parc arqueològic de la vil·la romana de Barenys conserva un forn per coure ceràmica 'molt ben conservat' així com diverses restes d'àmfores que servirien per emmagatzemar vi. Al costat del forn, segons l'arqueòloga, hi ha restes d'un gran espai columnat que correspondria als tallers on els terrissers treballarien les peces de fang. A més, per la proximitat amb el barranc de Barenys, també es conserva una bassa, un canal i un pou des d'on s'abastaria d'aigua el poblat.

La inauguració ha reunit més de mig miler de ciutadans que han volgut conèixer una part de la història més antiga dels pobladors que van habitar les terres i, molts d'ells, s'han mostrat gratament sorpresos per com ha quedat el parc.

Document Actions