Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou inaugura una mostra in memoriam a Luis Herranz

dijous 10 març 2016

Demà a les vuit del vespre es presentarà la mostra de l’artista saragossà afincat al municipi i que va ser exregidor a l’Ajuntament

 

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou ha preparat una mostra que ret homenatge a Luis Herranz Zabal l’artista saragossà desaparegut recentment als 88 anys. La mostra, amb caràcter retrospectiu, recull una quarantena de peces prou representatives de la seva trajectòria i dels gèneres que va conrear. Herranz era assidu de les inauguracions a la Torre Vella on també havia exposat al llarg dels darreres anys de forma col·lectiva o individual. Havia nascut a Saragossa al 1927 i va estudiar a l’Escola d’Arts i Oficis de la capital aragonesa, on s’integrà en el Grupo libre del Estudio Goya que es caracteritzava per la interpretació del model natural i l’intercanvi de noves tècniques i coneixements d’una manera lliure entre els participants,sense cap professor, certament uns plantejaments avançats en aquells temps i aquell entorn no massa procliu a llibertats o innovacions. Ja de molt jove, però, va rebre entusiastes elogis de la crítica i va merèixer diferents guardons.

 

L’any 1948 obtingué la plaça de professor de dibuix i pintura a l’Escola d’Arts i Oficis de Melilla, on havia anat a fer el servei militar i on va conèixer la seva esposa. Allà aprofità l’oportunitat d’incorporar a la seva obra la intensitat del color d’aquelles terres que tant havia influït en rellevants artistes del segle XIX com el reusenc Fortuny, fet que podem apreciar en una de les més destacades obres d’aquesta exposició “Marroquí en el cafetín”. Aviat va destacar la seva excepcional habilitat com a retratista capaç de copsar fidelment la fesomia però també la personalitat del model. Al 1955, invitat pel Ministeri de Educació de Mèxic inicià un periple per Veneçuela, República Dominicana, Colòmbia, Trinitat-Tobago, Antilles Holandeses i Els Estats Units. En tots aquets i altres països fou molt sol·licitat en com a retratista de destacades personalitats del mon de la política i altres celebritats. Va viure a Veneçuela fins que l’any 1964 es traslladà amb la seva família a Barcelona.

Salou era el destí preferent dels caps de setmana i vacances, fins que l’any 1984 s’hi instal·là definitivament per dedicar-se exclusivament a la pintura i s ’integrà plenament a la vida del municipi del que fou regidor socialista durant tres anys (1995-98).

La mostra s’inaugura demà a les vuit del vespre al Centre d‘Art de la Torre Vella i es podrà visitar fins al 9 d’abril. L’horari és de dilluns a dissabte, de 18 a 20 hores. Diumenges i festius, tancat.

Fitxers adjunts

Document Actions