Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou incorpora mesures per augmentar l’eficiència ambiental i energètica

Avui, el municipi exposa aquestes actuacions en una jornada Smart Cities a Lleida on s’explica la important reducció d’aigua i consum de kilowatts d’enllumenat públic

dijous 11 abril 2013

L’Ajuntament de Salou ha dut a terme un seguit de mesures encaminades incrementar l’eficiència energètica en aspectes com l’enllumenat públic, mobilitat i consum d’aigua. Precisament, en aquest darrer aspecte la capital de la Costa Daurada compta amb un total de 90 hectàrees de zona verda pel que el consum d’aigua per al reg és molt elevat i, conseqüentment, representa un cost econòmic a tenir present. Per aquest motiu l’any passat des de l’àrea d’Enginyeria es va iniciar un estudi per avaluar la possibilitat d’habilitar diversos pous de propietat municipal i connectar-los a les xarxes de reg existents, les qual són totalment independents de la xarxa d’abastament d’aigua per a l’ús de boca.

En la major part dels casos, el pou està emplaçat dins l’àmbit de la zona a regar, tret de els espais verds de primera línia (Passeig Jaume I, Espigó del Moll i Passeig Miramar) espais que també disposaven d’una xarxa de distribució d’aigua per a reg independent. Així, amb els treballs que s’han dut a terme i una inversió de 489.186 € un total de 25,4 hectàrees de zona verda s’han passat a regar des de gener del 2013 amb pous propis. El regidor de Salut Pública i Qualitat Ambiental, Ramon Pascual, avui present junt amb la regidora de Promoció Econòmica, Reyes Pino, en una jornada sobre Smart Cities a Lleida, ha explicat que “totes aquestes instal·lacions han entrat en ple funcionament el mes de gener amb un estalvi importantíssim de consum d’aigua d’us de boca que només durant el primer mes representen  15.000 m³ d’aigua”, ha assenyalat. Tot plegat, en aquest primer mes de l’any s’ha comptabilitzat un estalvi econòmic de 10.500 € i es preveu que en un termini de 5 anys s’amortitzi la inversió.

Pel que fa a l’actuació d’adequació de l’enllumenat públic, ja hi ha sis fases executades que han suposat la modificació de 1.233 punts de llum amb una inversió efectuada de prop de 820.000 euros. Per aquest 2013 i per l’any 2014 l’Ajuntament de Salou té la previsió de continuar amb aquestes tasques d’eficiència energètica i hi ha una previsió de substituir 2.300 punts de llum més per unes altres tantes de vapor de sodi, de menor consum però més eficients.  

 

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

SAM_1511.JPG
foto_lledia.JPG
SAM_1511.JPG
foto_lledia.JPG

Document Actions