Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou inicia la formació als agents interins de reforç per la campanya d’estiu

dimarts 22 abril 2014

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha inaugurat avui el curs impartit per l’Institut Superior de Policia de Catalunya

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha inaugurat avui el curs impartit per l’Institut Superior de Policia de Catalunya a Salou, junt amb els responsables de formació de l’Escola de Policia de Catalunya de l’ISPC i el cap de la Policia Local, l’inspector José Luís Gargallo. En aquest curs, es formarà a un total de 23 alumnes, procedents de Salou i d’altres municipis de la Costa Daurada.
 
L’Escola de Policia de Catalunya organitza la formació, que coordina Encarna Garcia, cap del Servei de Suport al Sistema de Seguretat de la Subdirecció General de Coordinació de Policia de Catalunya, amb la col·laboració del Cap de la policia local Salou. La formació consisteix en 120 hores i, un cop superat el Curs, els 23 aspirants s’incorporaran com a agents interins de la policia local durant un període de temps determinat, que en el cas de Salou serà fins a finals d’octubre. Els aspirants  procedeixen de municipis com Torredembarra, Cambrils i Calafell. Pel que fa a Salou, en total són 14 els aspirants que, un cop superat el curs, s’incorporaran a la policia local per reforçar la campanya d’estiu (cinc dels quals ja van superar el curs l’any passat).
 
En l’obertura del curs l’alcalde ha encoratjat els aspirants per afrontar aquesta etapa de formació i els ha transmès la importància de la tasca dels agents interins, un servei públic fonamental i de servei a la ciutadania, que contribueix reforçar la seguretat del municipi, especialment en l’època estiuenca així com la imatge de la ciutat. Granados ha destacat “el prestigi de la policia de la nostra ciutat i els ha animat a adquirir la qualificació i coneixements per realitzar el millor servei possible al ciutadà”.
 
L’Escola de Policia de Catalunya organitza la formació, que compta amb professorat de la policia del municipi, especialistes en dret o en emergències mèdiques, entre d’altres. Aquest programa s’imparteix fora de les instal·lacions centrals de l’ISPC, a Mollet del Vallès, amb l’objectiu d’apropar la formació al territori, i es duu a terme en col·laboració amb l’Ajuntament de Salou des del 2003.


El temari s’ha elaborat tenint en compte les característiques especifiques de municipis turístics, que poden tenir unes ordenances municipals molt concretes i que requereixen d’una planificació i d’una actuació policial diferent a d’altres pobles o ciutats. En concret, el programa inclou aspectes com ordenances, viaris, accidents, comportaments cívics, serveis socials. També se’ls prepara en matèria de normativa penal, de policia administrativa o com fer una primera assistència mèdica urgent.

Galeria d'imatges

P1010414.JPG
premsa.JPG

Document Actions