Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou inicia una prova pilot per convertir en zona d’ús exclusiu per a vianants tres carrers perpendiculars al passeig Jaume I

divendres 17 juny 2016

Els carrers amb circulació restringida exclusiva a veïns i a càrrega i descàrrega seran el Girona i Josep Carner, mentre que el Lleida ampliarà una de les voreres

 

També es modifica el carril bicicleta que uneix la plaça Europa amb el passeig, instal·lant-se al C/Josep Carner

 

La Policia Local de Salou incia avui les tasques de senyalització vertical dels carrers Girona, Lleida i Josep Carner dins d’una prova pilot que pretén facilitar el pas als nombrosos vianants que transiten per aquests carrers de voreres estretes i crear d’aquesta manera millors condicions per a una illa comercial. Els tres carrers es troben situats perpendicularment al passeig Jaume I i per davant de la plaça de les Comunitats Autònomes. Les darreres setmanes s’han dut a terme les tasques d’informació al veïnat, així com la tramitació administrativa per modificar la concessió de les zones blaves, i entre avui i dimecres es procedirà a la instal·lació de la senyalització vertical informativa així com de les pilones.

El regidor de Seguretat Ciutadana, David González, assenyalava que “abans de dur a terme treballs d’obra civil que siguin definitius i més costosos pretenem valorar si les mesures adoptades als tres carrers tenen un comportament satisfactori; si no es generen problemes de mobilitat a la zona”. González ha recordat també que s’està atenent una demanda dels comerciants de la zona i que “estem convençuts que aquest esponjament millorarà el fluxe de veïns i vianants”.

Dins de les modificacions que comportarà la peatonalització del carrer Girona hi ha l’eliminació total de les zones blaves; únicament indicant una zona de càrrega i descàrrega en determinades franges horàries i preveient el pas dels veïns que compten amb un aparcament privat a la zona.

Pel que fa al carrer Lleida s’elimina un tram lineal d’aparcament incorporant tot aquesta amplada a la vorera del carrer; per tant sumant una amplada considerable pel pas exclusiu de vianants; i traslladant els aparcaments de zona blava al carrer Madrid.

En el cas del carrer Josep Carner aquest es transforma totalment en una zona de vianants i també queda afectat la part del carril bici que unia el passeig amb la plaça Europa i l’Avinguda Pere Molas.

Segons han informat des de la Policia Local, per tant, el carril bici que bans passava pel carrer Verge del Pilar, Major i Josep Carner es traslladarà en la seva totalitat al C/ Josep Carner i enllaçarà fins a la plaça Europa.

Galeria d'imatges

carrers.jpg
P1260921.JPG

Document Actions