Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou lidera l’ocupació de places hoteleres a Espanya

La capital de la Costa Daurada se situa com el punt turístic amb major ocupació, amb un 74,9% de les places

dimarts 25 gener 2011

La major ocupació hotelera a Espanya durant el 2010 s'ha enregistrat a Salou, segons dades facilitades per l’Instituto Nacional de Estadística (l’INE), on de mitjana es van ocupar tres de cada quatre places del total de 17.000 que es van oferir durant tot l'any passat. D’aquesta manera, Salou ha aconseguit desbancar Benidorm i s’ha situat com el punt turístic de l’estat espanyol on, de mitjana, s’han ocupat el 74,9% de les places ofertades al llarg de l’any. Pel regidor de Turisme, Alberto del Hierro, “es tracta d’una molt bona notícia per al municipi”  i ha encoratjat al sector turístic a “continuar fent la feina del dia a dia amb la il·lusió i l’esforç per consolidar la marca als altíssims nivells actuals”, ha dit.

Barcelona, amb el 67% de l'ocupació total dels hotels, és un altre dels punts turístics preferits tant per residents com per estrangers.

Catalunya va atreure durant el 2010 més de 15 milions de persones, dels quals un 60% van ser estrangers i van passar tres nits d'estada de mitjana. Dels enclavaments turístics de Catalunya, la zona amb un major nombre de pernoctacions va resultar ser la Costa de Barcelona, només superada per les destinacions insulars, Illes Balears i Canàries.

La Costa Brava i la Costa Daurada també apareixen en els primers llocs de la llista superant el llistó dels dos milions de visitants el 2010.

La ciutat de Barcelona és, després de Madrid, el punt turístic preferit pels visitants. Lloret de Mar (Selva) i Salou (Tarragonès) es posicionen entre els municipis més escollits pels turistes per passar les seves vacances, amb prop d'un milió de viatgers que van passar als seus hotels al voltant de cinc dies. El 2010, els preus de les habitacions d'hotel a Catalunya no van variar dels del passat any, encara que a Espanya el cost va baixar de mitjana un 1,9%. En el total de comunitats, la facturació mitjana per habitació ocupada va ser de 69,5 euros i l'ingrés per habitació disponible va arribar als 38 euros de mitjana.

Document Actions