Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou mostra la seva oposició a la creació del tercer fil per la línia de trens de la costa

L’alcalde demana que s’acabi el corredor del Mediterrani i que els trens de mercaderies transcorrin per aquesta nova infraestructura ferroviària

divendres 15 juny 2012

Respecte de les informacions que avui publica el Diari Més Tarragona l’alcalde de Salou, Pere Granados, vol manifestar que des de la capital de la Costa Daurada no es pot confirmar que el tercer fil i les mercaderies hagin de passar per l’actual línia de la costa. “El nostre posicionament ha estat, és i serà molt contundent ja que no tolerarem que passin les mercaderies pel centre de la ciutat perquè això significa una paralització del corredor del mediterrani i es posaria en entredit el compromís adquirit per l’anterior govern i amb el conveni signat amb ADIF i l’anterior ministre de Foment”. “Estem a favor de l’alternativa provisional del tercer fil per al transport de mercaderies sempre i quan no afecti la línia convencional de la costa i s’inclogui dins la nova infraestructura ferroviària del Corredor”.

En aquest sentit, l’alcalde insta a finalitzar l’obra del Corredor del Mediterrani entre Vandellòs i Tarragona, el qual resta pendent un 30% d’execució. “Serem molt bel·ligerants perquè hi va el futur desenvolupament urbanístic i econòmic del centre de la ciutat i no podem tolerar que es gastin els diners en un traçat provisional que farà que es paralitzin les obres del Corredor del Mediterrani”, ha apuntat. Granados ha recordat com “a Salou ja hi ha previst l’eix cívic  per articular una nova visió del centre de la ciutat, ara fragmentada per la via, i que suposarà per nosaltres la continuació de la inversió indispensable per a la millora i desenvolupament  de la nostra ciutat”. El batlle ha recordat com el corredor  serveix per desenvolupar l’economia de l’arc mediterrani i ha afegit que “crec que la classe política es torna a equivocar si prioritza el tercer fil per l’actual línia o altres traçats com el corredor central o transversals perquè el que s’ha de prioritzar és l’eix del corredor mediterrani”.

Fitxers adjunts

Document Actions