Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou patrocina l’únic corredor català a la prova pel desert d’Akakus de Libia

L’esportista individual Marc Fernández Ciurana haurà de recórrer 205 quilòmetres en tres dies

dimecres 10 febrer 2010

L'esportista individual Marc Fernández Ciurana participarà del 23 al 26 de febrer en la  V edició de la Libyan Challenge al desert d'Akakus de Libia. Es tracta de l'únic corredor català –i el cinquè espanyol- que estarà present a la competició d’alt nivell que compta amb 153 participants d’arreu del món. La cursa que se celebra del 23 al 26 de febrer té unes característiques duríssimes ja que l’esportista haurà de recórrer en solitari i pel mig del desert els 205 quilòmetres de la prova sense etapes amb temperatures que, de dia, superen els 35 graus i que a la nit oscil·len entre els 8 i 10 graus.

El regidor d’esports, David Ninyà, ha comentat que el Marc Fernández és un esportista de resistència d’alt nivell i especialitzat en proves d’ultrafons i que és de justícia reconèixer la seva tasca. És per això que la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Salou ha volgut aportar una subvenció per a fer possible la participació en aquesta prova. “La nostra política municipal pretén recolzar iniciatives de nivell i ajudar no tan sols a clubs sinó també de manera individual a gent que, com el Marc Fernández, participa en una prova d’importància mundial”, ha dit el regidor d’Esports, David Ninyà.

Per la seva part, el corredor de 36 anys ha explicat l’entrenament duríssim que ha realitzat en el darrer any per a poder participar a aquesta prova i ha avançat que “si no tinc cap problema ni cap lesió intentaré situar-me entre les 20 primeres places amb un temps d’entre 35 i 40 hores”, ha dit. El temps màxim que estima l’organització de la prova per a fer el recorregut és de 70 hores i el guanyador de l’any passat va creuar la línia de meta en 30 hores.

Marc Fernández Ciurana participa en el club salouenc Virginia Bay Team i ha assegurat que  “vull experimentar nous reptes i objectius en la meva vida esportiva” en una prova on no només s’ha d’estar fort físicament sinó també mentalment per afrontar en solitari una travessia en ple desert sense saber quins problemes poden sorgir ni amb qui es pot creuar mentre duri la cursa. “És una prova que enriqueix personalment i segur que m’aportarà molt”, ha comentat. El corredor haurà de carregar la motxilla amb el sac de dormir i l’alimentació per als dies que duri la prova.

 

 

Si voleu més informació de la prova podeu consultar la pàgina web  http://www.libyanchallenge.com/

Galeria d'imatges

DSCN1171.JPG

Document Actions