Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou posa a prova els seus efectius de seguretat i emergències en dos simulacres de salvament a les platges de Llevant i Ponent

dimecres 19 agost 2009

Els Cossos i forces de Seguretat, Protecció Civil, Sanitat i Salvament Marítim han participat en els simulacres efectuats en les platges de Salou per donar compliment als certificats de la 'Q' de qualitat i a la ISO14001:04.

Tècnics del Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Salou, junt amb el Patronat de Turisme de Salou, la Policia Local, Protecció Civil, Sanitat, els Mossos d'Esquadra i l'empresa que de salvament i socorrisme del litoral de la Costa Daurada, Altesport, han participat en dos simulacres per tal de comprovar l'efectivitat dels seus mitjans davant un cas d'emergència a les platges en dies de màxima afluència. Els simulacres que han tingut lloc a la platja de Ponent i la de Llevant pretenien donar el compliment a les certificacions de la 'Q' de Qualitat de les platges així com també a la certificació de la ISO14001:04.

El primer simulacre s'ha realitzat a la platja de Ponent on una persona que passejava en caiac, al límit de la zona dels 200m, ha caigut, s'ha fet mal i no ha pogut pujar de nou a l'embarcació. En aquest punt, la ràpida reacció dels serveis de vigilància de la platja han auxiliat a la persona i s'ha posat en marxa tot l'operatiu policial i d'emergènciaen un cas com aquest. S'ha auxiliat al banyista, se l'ha portat a la sorra i, posteriorment se l'ha traslladat a la base de salvament i Socorrisme. El simulacre s'ha donat per conclòs que s'ha acabat donant d'alta la persona accidentada. Al voltant de l'operatiu s'ha generat un elevat volum de curiosos, però s'ha tranquil·litzat als banyistes dient que es tractava d'un simulacre. L'alcalde Pere Granados, junt amb el regidor de Turisme, Alberto del Hierro, i els responsables de tots els departaments implicats en l'operatiu han estat al capdavant per veure els temps de resposta dels efectius. 'Estem molt contents de com ha funcionat tot', deia Granados 'i els temps entren dins els permesos per les normatives de qualitat'.

El segon cas de suposat incident s'ha realitzat a la platja de Llevant, plena a vessar de banyistes. En aquesta ocasió, el simulacre ha consistit en què un banyista que es trobava a la plataforma de bany instal·lada mar endins, ha caigut malament; s'ha fet mal a les cervicals i no ha pogut sortir de l'aigua. En aquesta ocasió, s'ha rescatat igualment a la persona tot i que les precaucions, donat que presumptament tenia lesions a les cervicals, se l'ha portat a la sorra immobilitzant-lo a la llitera i traslladant-lo al CAP. En aquest segon simulacre, l'operatiu també ha funcionat a la perfecció tot i que els temps han estat lleugerament superiors per les condicions del possible afectat. En aquest punt, també s'ha generat un volum elevadíssim de curiosos a qui sel's ha hagut d'explicar que no hi havia hagut cap ferit real.
Durant els dos simulacres s'han evaluat la forma i vies d'avís als serveis d'emergència i l'actuació i el temps de resposta de cada un dels serveis que intervenen, els quals han estat satisfactoris per part dels observadors.

Document Actions