Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou posa en valor el patrimoni històric, recuperant i protegint les estructures de defensa de la costa

dimarts 09 febrer 2021

L’alcalde Pere Granados, acompanyat de Jordi Font, director del Memorial Democràtic de Catalunya; tècnics de la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic, Josep Font i Anna Santamaria; i tècnics de l’Ajuntament i del GRIEGC, ha visitat els 'búnquers' i estructures de la Guerra Civil (nius de metralletes i trinxeres) situats al Cap Salou, per tal de recuperar-los i catalogar-los com a bé històric, cultural i turístic


També es vol generar un nou producte turístic mitjançant una ruta integrada al Camí de Ronda, amb l’objectiu de donar a conèixer a la població i als visitants unes estructures de defensa de la costa, de gran interès per la seva singularitat i valor

 

Salou treballa per posar en valor el seu patrimoni històric. Així, avui dimarts, l’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, ha visitat la bateria d’artilleria de costa de Salou, d’època republicana, amb elements posteriors del règim franquista.

La visita d’avui ha comptat amb un recorregut per les dues seccions d’artilleria, dividides en nord i sud. Aquesta darrera es trobava ubicada al costat del vèrtex geodèsic i vigilava, principalment, el port i la platja de Salou.

L’alcalde ha explicat que “la nostra voluntat és treballar perquè els veïns i les veïnes del municipi coneguin millor aquesta part del nostre patrimoni històric que s'amaga al Cap Salou; concretament, els vestigis de la Guerra Civil, ja que tenim construccions molt importants i singulars, diferents de la resta de construccions que hi ha al litoral català". Estem parlant del Búnquer de la Glorieta, del Búnquer de la Talaia, del Niu de metralletes del Po-Roig i del Niu de metralletes de la Punta del Cavall. S'està treballant per catalogar-los, amb actuacions de recuperació i protecció.

Aquestes edificacions del passat recent al Cap Salou, en plena natura, doten la zona d’un elevat interès històric-cultural i paisatgístic, “una qüestió que volem convertir en un nou producte turístic, creant diferents rutes i itineraris”, ha explicat l’alcalde.

 

Galeria d'imatges

interior.jpg
20210209_114248.jpg
20210209_113936.jpg
20210209_121246.jpg
20210209_121843.jpg
20210209_121946.jpg

Document Actions