Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou presenta els ajuts a les empreses i nous emprenedors per a la promoció de l’ocupació i creació de nous negocis al municipi

dijous 15 maig 2014

La partida s’ha dotat amb 50.000 euros i servirà per ajudar a generar més economia i generar nous llocs de treball

 

Salou ja compta amb la primera normativa que té per objecte establir un sistema d’ajuts per tal d’incentivar la creació de llocs de treball al municipi a favor de les empreses que incrementin el nombre de treballadors de la seva plantilla mitjançant la Borsa de Treball municipal durant tot l’exercici del 2014. Aquestes bases també estableixen un sistema d’incentius a la promoció de l’emprenedoria i l’afavoriment de la creació i l’establiment de noves empreses al municipi. Per l’alcalde, Pere Granados, “entenem que són unes mesures que poden incentivar la creació de llocs de treball. Apliquem mesures d’estímul a l’activitat econòmica i d’ajuda a l’empresariat del municipi perquè cal una aposta ferma per la dinamització econòmica”.

 

S’estableix una línia d’ajuts per a la contractació de persones per a totes aquelles empreses que incrementin el número de treballadors de la seva plantilla, mitjançant la Borsa de Treball Municipal. Així doncs, per tal d’incentivar la creació de llocs de treball, es subvencionarà una part de les despeses de contractació de nous treballadors, o pròrroga de contractes i la transformació del contracte en fix discontinu.

 

La quantia de l’ajut varia en funció de la durada mínima del contracte: si la durada mínima és de 3 mesos, l’ajut és de 250 € per cada persona contractada. Si la durada mínima és de 6 mesos, l’ajut és de 400 € per cada persona contractada. En ambdós casos, s’estableix com a requisit que les persones contractades estiguin com a mínim al 75% de la jornada habitual del sector. Tanmateix, per a les jornades a temps parcial, s’estableix que l’import de l’ajut sigui proporcional al percentatge de la jornada realitzada. Si atenem al número de persones treballadores pels quals l’empresa pot rebre aquest ajut, aquest queda establert en un màxim de 5 persones contractades.

El regidor d’Ocupació, Jesús Barragán, considera que  “davant de les dificultats d’inserció laboral i l’elevat atur que hi ha l’únic que podem fer les administracions és posar les bases necessàries per tal de crear ocupació, i aquestes bases són una bona mesura per a fer-ho; a més de donar sortida a les persones que hi ha inscrites a la Borsa de Treball i que busquen una oportunitat laboral”, ha apuntat.

 

Nous emprenedors

L’altre ajut als nous emprenedors pretén afavorir la creació i l’establiment de noves empreses i consisteix en una aportació econòmica de 500 euros que s’atorgarà de manera directa tant a les persones físiques com jurídiques entre l’1 de gener de 2014 i el 31 de desembre d’enguany. La durada de l’activitat empresarial haurà de ser com a mínim d’un any i la subvenció es reporta el 50% als sis primers mesos de l’inici de l’activitat i el 50% restant als següents 6 mesos.  Per la seva part, la regidora de Promoció de Ciutat i Comerç, Reyes Pino, apuntava “l’estímul que significa per als nous emprenedors poder disposar d’ajudes de l’administració que reconeixen l’esforç per l’auto-ocupació i amb uns incentius que permeten fomentar l’obertura de nous negocis al municipi, molt especialment durant el primer any de vida”.

Les sol·licituds d’ajuts es presentaran al registre general de l’Ajuntament (OAC) i les consultes o assessorament sobre les ajudes es resoldran al departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, a la primera planta.

El text va aprovar-se per Junta de Govern el passat 29 d’abril i ja està publicat al BOPT des del passat 9 de maig.Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

bases_ajuts.jpg

Document Actions