Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou presenta les Nits Daurades amb una forta dosis musical: Sergio Dalma, Soraya i los Mojinos Escozíos

La festa major d’estiu s’enceta el proper dia 8 amb el pregó i finalitzarà el 15 d’agost amb la tradicional processó en honor a la Verge

dijous 02 agost 2012

Amb l’arribada del mes d’agost Salou esclata en festes amb la celebració de les Nits Daurades, la festa major d’estiu. Aquesta celebració coincideix amb el punt més important d’ocupació turística al municipi. Focs d’artifici, música, cultura i tradició i activitats infantils i per a tots els públics articulen una programació amb més de 20 activitats amb un caràcter eminentment gratuït.

Així, d’entre els plats forts hi ha previst el concert de Sergio Dalma, l’únic de pagament, però també actuaran a l’escenari de la plaça de les Comunitats Autònomes los Mojinos Escozíos per presentar el seu últim disc "Mena Chartruá" i els clàssics de sempre; a més de la cantant Soraya i  també dins la gala lírica destaca l’actuació del baríton Carles Cogul i de Yoko Suzuki al piano. Però al marge de la música, com ha destacat l’alcalde Pere Granados en la roda de premsa les Nits Daurades és una festa molt tradicional que es munta al voltant de la festivitat de la verge de Santa Maria del Mar  “i amb el temps, hem aconseguit articular  un gran aparador del que som i sentim i ho mostrem als nostres visitants”. Enguany, s’inicien les festes amb el pregó el dimecres 8 amb el Molt Il·lustre Senyor Francesc Camp Torres, Ministre de Turisme i Medi Ambient del Govern d'Andorra. “Institucionalment hi ha nexes entre Salou i Andorra que volem potenciar i tenim similituds –com destinacions turístiques- i afinitats que volem seguir mantenint”, ha expressat l’alcalde. Després del pregó s’encendrà la gran tronada d’inici de festes i seguirà l’exhibició de bèsties de foc al passeig. Després, la trobada d’havaneres a la plaça de les CCAA tancarà el primer dels dies festius.

Però les Nits Daurades són molt més que la música i el pregó. Com ha explicat la regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, “hem treballat per desenvolupar un programa ple de diferents activitats de caire: cultural, tradicional, lúdic, musical, ...... activitats totes elles de gran qualitat, pensades per que durant aquests dies Salou al complet, ciutadans, veïns i els nostres visitants, el nostre turisme, les diferents modalitats de turisme que ens visiten, motor fonamental de la nostra economia, gaudeixin d'uns dies inoblidables”. I per poder dur a terme aquesta programació han participat diferents regidories de l'Ajuntament com Cultura i Festes, Alcaldia, Comerç, Turisme, Infància amb l’Espai Xic’s Daurades i també han col·laborat  moltes entitats del municipi. La desfilada de moda amb comerços de Salou; l’espectacle de Mónica Novillo Pasión Flamenca; la trobada castellera, la calada de les malles de Sant Pere o la missa de festa major ja el dia 15 són altres aspectes destacats del programa de les Nits Daurades que acabarà amb un gran castell de focs d’artifici i amb l’actuació de l’orquestra Moonlight el mateix dia 15 a la nit.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

caratula_nits.jpg
premsa.JPG
premsa.JPG

Document Actions