Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou presenta un programa de Festes de Nadal i Reis amb activitats virtuals i presencials, adequades a la conjuntura actual

dijous 10 desembre 2020

El Campament de Nadal, amb el Pare Noel i el Caga Tió, que es faran a la Masia Catalana el 23, 24 i 25 de desembre; i el Campament Reial de Ses Majestats els Reis d’Orient, el 2, 3, 4 i 5 de gener de 2021, són els actes més destacats

Per visitar-los, serà necessària una inscripció prèvia a través de la web: www.salou.cat, a partir del dia 14 de desembre de 2020

La Torre Vella, la Biblioteca i el Club Xic’S faran activitats i tallers virtuals dins del programa organitzat, conjuntament, per l'àrea de Serveis Culturals i la d’Infància, Joventut i Adolescència, amb la col·laboració de l'àrea de Dinamització Econòmica

L’alcalde Pere Granados ha manifestat que ‘Salou ha dissenyat una programació adaptada a la nova realitat, feta amb molta creativitat i, sobretot, tenint en compte les mesures de seguretat per salvaguardar la salut dels infants i les famílies’

 

Salou ha presentat aquest matí en roda de premsa, via telemàtica, el programa de festes de Nadal i Reis 2020-2021, organitzat per la regidoria de Serveis Culturals i la d’Infància, Joventut i Adolescència, amb la col·laboració de la Regidoria de Dinamització Econòmica. 

Es tracta d’una programació dissenyada amb una alta dosi de creativitat, que mescla les activitats virtuals i presencials, pensada perquè els infants de Salou i les famílies gaudeixin al màxim, tenint en compte, davant de tot, la protecció de la salut, tal i com ha explicat l’alcalde de Salou, Pere Granados.

L’alcalde ha explicat que “enguany, tenim al davant un Nadal diferent que ens dona l’oportunitat de desenvolupar la nostra imaginació i que podrem viure d’una altra manera, experimentant noves sensacions i posant en valor espais emblemàtics de la nostra població, com la Masia Catalana, que serviran de seu perquè tant el Pare Noel com els Reis Mags puguin atendre els nens i les nenes de Salou”, ha argumentat. I ha afegit que “per nosaltres, és molt important celebrar com cal aquestes festes tan importants pel públic infantil, però també ho és poder fer-ho amb seguretat, i, per això, hem conjugat els actes presencials i els virtuals d’una manera equilibrada i enginyosa, perquè hi pugui haver la màxima varietat i originalitat”. 

Les activitats estrella del programa són el Campament de Nadal, amb la presència del Pare Noel i el Caga Tió a la Masia Catalana, que es realitzarà els dies 23, 24 i 25 de desembre de 2020. El “Tronquet”, que és un follet del bosc, explicarà aventures fantàstiques i els nens i les nenes podran aprofitar per lliurar la carta a Santa Claus.

També serà molt destacat el Campament Reial, on la màgia de Ses Majestats els Reis d’Orient aquest any s’ubica, també, a la Masia Catalana. La cita més esperada pels més petits tindrà lloc els dies 2, 3, 4 i 5 de gener de 2021. Els Reis d’Orient seran en aquest pintoresc espai de Salou esperant els nens i les nenes, junt amb els seus ajudants, en un ambient ple d’il·lusió i de fantasia.

Per tal de visitar ambdós campaments, serà imprescindible, però, una inscripció prèvia a través de la web: www.salou.cat. Aquesta es podrà fer a partir del proper dilluns, dia 14 de desembre de 2020. Cal dir que l’accés al campament serà per unitats familiars, de màxim 6 persones. 

El calendari dels campaments és el següent:

Campament de Nadal: dia 23 de desembre, de 16 a 20 h; dia 24 de desembre, de 10 h a 13 h i de 16 h a 20 h; i dia 25 de desembre, de 10 h a 13 h.

Campament Reial: dies 2, 3, 4 i 5 de gener, de 10 h a 13 h i de 16 a 20 h. 

El dia 2 de gener, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a Salou, on seran rebuts per l’alcalde Pere Granados, qui els lliurarà les claus de la ciutat. Tanmateix, amb motiu de la situació sanitària, provocada per la COVID-19, aquesta activitat es farà sense públic, i retransmesa a través de les xarxes socials oficials.

A més dels campaments, Salou vestirà les festes d’enguany amb molts més actes i iniciatives. Així, a partir del 15 de desembre i fins a l’1 de gener, a la Torre Vella, hi haurà la tradicional Bústia Reial, on els nens i les nenes podran dipositar les seves cartes plenes de desitjos. 

El 16 de desembre, a través de les xarxes socials, l’alcalde de Salou realitzarà la felicitació nadalenca a la població.

Del 19 de desembre al 9 de gener, a la Torre Vella, tindrà lloc l’exposició Nadal a la Torre Vella, que romandrà oberta de dilluns a dissabte, de 18 a 20 hores, tret dels festius.

Del 21 de desembre al 8 de gener, es podrà realitzar l’activitat “El tresor amagat de Nadal” per descobrir els tresors literaris que s’amaguen a la Biblioteca i fer la carta als Reis.

Des del Club Xic’s, a partir del 21 de desembre i fins al 5 de gener, cada dia, a les xarxes socials de Facebook (@salou.xics), Twitter (@xicssalou), i Instagram (@clubxics) es presentarà un taller molt divertit per poder fer des de casa. A més, també hi haurà endevinalles i dites populars. 

Els tallers recullen des de propostes per fer felicitacions nadalenques a tallers de decoració d’arbres de Nadal; bosses de cotilló en paper, cartes als Reis Mags i ninots de neu amb agulles d’estendre roba.

El dia 22 de desembre, a la tarda, a les xarxes socials de Joventut, tindrà lloc un Escape Room Virtual, amb l’Scape al Pare Noel, que s’ha perdut i necessita ajuda perquè els infants de Salou puguin tenir un Nadal com cal.

El regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha assenyalat que “el programa d’enguany del Nadal ha significat un repte per a nosaltres, en el sentit que no volíem sacrificar ni la visita del Pare Noel ni la visita dels Reis Mags d’Orient”. Per això, “vam pensar en fórmules alternatives que requeriran una organització, una disciplina i un ordre, però que faran que es compleixin les mesures de seguretat de forma molt estricta perquè ningú pugui córrer cap risc per a la salut. Per tal de mantenir l’ordre, hi haurà personal de seguretat en tot moment tant a l’interior de la Masia Catalana com fora, durant els passis, que seran, com a màxim de 6 persones i cada 2 minuts”.

Montalà ha demanat la col·laboració de les famílies "perquè tot flueixi amb harmonia i els nens i les nenes puguin visitar el Pare Noel, el Tió i els Reis Mags, amb els què es podran fer fotografies i dels què rebran petits obsequis de regal". Així mateix, el regidor ha agraït la col·laboració de les colles del Cós Blanc, que han participat en la preparació de les activitats de Nadal.  

Per la seva banda, la regidora d’Infància, Joventut i Adolescència, Julia Gómez, ha destacat que “malgrat la situació de pandèmia que estem patint, des de la nostra regidoria i des del Club Xic’s hem preparat un programa amb molta il·lusió, per tal de que els més petits, els nens i nenes de Salou puguin gaudir de la visita del Pare Noel i també del tradicional Caga Tió, això sí, amb totes les mesures de seguretat i seguint, en tot moment, les instruccions indicades per les autoritats sanitàries”.

La regidora ha assenyalat que “les xarxes socials i Internet seran les nostres principals aliades per tal de difondre moltes activitats, consistents en tallers de manualitats relacionades amb la temàtica nadalenca, tenint en compte que aquesta fórmula ens ajuda a poder arribar a tothom i ja l’hem utilitzat al llarg de tot l’any amb bons resultats”. 

La regidora, que ha recordat als nens i les nenes que les mascotes del Club Xic’s, el Rocky i la Confetina, també celebraran el Nadal amb ells, ha explicat que “per a aquells infants que per qualsevol motiu no puguin sortir al carrer, totes les activitats a l’aire lliure s’enregistraran en vídeo i es promocionaran per les xarxes socials perquè tothom hi pugui tenir accés”. 

Finalment, cal recordar que el Nadal a Salou compta, enguany, amb diverses iniciatives per tal de dinamitzar i incentivar el comerç, com són els Bons Compra Salou, amb un 20% de descompte a les compres nadalenques fins al 31 de desembre. També es va endegar, recentment, la campanya "Queda't a Salou, tenim de tot!", a través de la qual es pot aconseguir el carret de la compra més solidari. I, per últim, es pot participar al concurs "Pels carrers de Salou", on els infants i les famílies poden descobrir les figures nadalenques més divertides; així com al concurs d'aparadors de Nadal 2020.

Des de l'Ajuntament de Salou es recorda la importància de respectar les recomanacions d'higiene i seguretat per participar als actes: dur mascareta, rentat de mans i mantenir la distància de seguretat.

 

Enllaços per a les activitats de Nadal

Les activitats es podran seguir als següents perfils de les xarxes socials:

- Àrea de Serveis Culturals de l’Ajuntament de Salou: a Facebook, @SalouCulturaiFestes; i a Instagram, @saloucultura

- Biblioteca de Salou: a Facebook, @bibliotecadesalou; a Twitter, @bibliosalou; i a Instagram, @bibliosalou

- Regidoria d’Infància de l’Ajuntament de Salou (Club Xic’S): a Facebook, @salou.xics; a Twitter, @xicssalou; i a Instagram, @clubxics

Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Salou (Joventut Salou): a Facebook, @Joventut Salou; a Twitter, @JoventutSalou; i a Instagram, @joventutsalou

Galeria d'imatges

portada nadal salou.jpg

Document Actions