Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou presenta una moció que insta al Govern Central a suprimir la prohibició d’endeutament municipal

La proposta vol que els ajuntaments com Salou puguin continuar contractant préstecs per realitzar inversions al 2011 sempre que tinguin capacitat d’endeutament

dimarts 27 juliol 2010

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat avui, en roda de premsa,  la moció que es presentarà al Ple Ordinari que tindrà lloc demà. La moció insta al Govern d’Espanya a que modifiqui la redacció de l’article 14.2 del Reial Decret-Llei 8/2010, suprimint la prohibició genèrica d’endeutament dels Ens Locals per a l’exercici 2011.

Aquesta moció reivindica la possibilitat de que els consistoris puguin continuar realitzant noves inversions el 2011 finançades amb préstecs i en funció de la seva capacitat d’endeutament d’acord amb les disposicions legals vigents. Es reclama el dret de continuar finançant  l’execució dels contractes i de les obres cofinançades amb recursos externs a l’Ens Local.

En aquest sentit, Granados ha remarcat que “l’Ajuntament de Salou té capacitat econòmica per fer noves inversions i projectes, per tal de poder continuar donant uns serveis de qualitat als ciutadans i realitzar les millores que siguin necessàries per la nostra ciutat i els seus habitants”.

Amb aquesta moció, el Govern de Salou defensa que “l’esmentada prohibició en els actuals termes no afectaria només les noves inversions projectades per al futur sinó també totes aquelles que actualment es troben en execució de forma que es generarien costos addicionals importantissims derivats tant de l’obligació d’indemnitzar els contractistes com del deteriorament físic que patirien les obres en curs durant el període d’interrupció”.


Impuls de la connexió ferroviària d’alta velocitat i el corredor Mediterrani


Durant la roda de premsa, l’alcalde també ha comentat la moció que presentarà demà el govern municipal durant el Ple sobre el necessari impuls de la connexió ferroviària d’alta velocitat i el corredor Mediterrani de mercaderies.

La moció reivindica la importància capdal  per l’economia i el futur de Catalunya i de la ciutat de Salou de la  interconnexió ferroviària del Corredor Mediterrani amb la Línia d’Alta Velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa.

L’alcalde ha comentat  que tot i que  el projecte es troba ja en fase execució, “es pot trobar en perill de paralització com a conseqüència de les retallades en inversions públiques que el govern Central ja ha anunciat” .  Granados ha afegit que es tracta d’una ”petició de caràcter preventiva davant l’actual escenari de retallades dibuixat pel Govern espanyol”.

En aquest sentit, tots els grups municipals han redactat un document de consens per tal d’enviar-lo al Ministre de Foment i al mateix president del Govern, exigint que els retalls en inversions per a infraestructures que té previst el Govern central no afectin la continuïtat de les obres i la posada en marxa de l’alta velocitat al corredor mediterrani.

Document Actions