Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou reduirà un 3% l’IBI, a més de congelar la resta d’impostos i taxes per rebaixar la pressió fiscal pel 2014

La proposta d’OOFF també reduirà un 10% la taxa d’ocupació de via pública amb taules i cadires , a més d'altres mesures d'estímul a l'empresariat

dijous 10 octubre 2013

La proposta d’Ordenances Fiscals (OOFF) de Salou pel 2014 rebaixen la pressió fiscal al ciutadà. A l’hora de presentar aquestes xifres hi ha jugat un paper decisiu la voluntat real de fomentar una reactivació de l’activitat econòmica, i de creació de noves empreses i llocs de treball. D’aquesta manera es proposa abaixar un 3% la quota de l’IBI i congelar la resta d’impostos i taxes municipal, les quals no s’actualitzaran tampoc d’acord amb l’IPC. Per l’alcalde, Pere Granados, “degut a la bona gestió que es ve realitzant per part de totes les àrees però molt especialment per part de l’àrea econòmica hem pogut aconseguir eixugar el dèficit i d’aquesta manera podem reduir l’IBI en un 3% i rebaixar la pressió fiscal a les famílies davant la crisis actual”, apuntava.

Aquestes OOFF també esdevenen un instrument de foment i d'impuls a l’economia com a camí per a la sortida de l’actual situació ja que ajuden al creixement econòmic i a la creació de nous llocs de treball a les empreses (en especial la petita i mitjana empresa i els autònoms). “També es proposa rebaixar un 10% la taxa d’ocupació de la via pública amb taules i cadires. D’aquesta manera es pretén una major dinamització econòmica i una menor tributació d’una part de l’hostaleria, que és un sector econòmic molt important a Salou”, ha afegit l’alcalde. Per davant dels números es manté una ferma voluntat de poder mantenir la prestació dels serveis a la ciutadania.

Per la seva part, el regidor de Gestió Econòmica, Jesús Barragán, ha explicat que juntament amb les OOFF, i de manera paral·lela, s’aprovarà una convocatòria de subvencions per les empreses i autònoms que creïn ocupació, i una línia d'ajuts als joves emprenedors i pels aturats de llarga durada que iniciïn una activitat empresarial al 2014.  Així, en el primer dels casos els autònoms i empreses amb domicili d'activitat a Salou que creïn nous llocs de treball a les seves empreses utilitzant la Borsa de Treball Municipal podran rebre subvencions des de 250€ fins a 400€ per persona contractada.

En l’altre dels casos, les persones fins a 35 anys i les persones en situació d’atur de llarga durada que capitalitzin l’atur, empadronades a Salou i que posin en marxa una activitat empresarial classificada en règim de comunicació, rebran una subvenció equivalent a l’import del 50% de la taxa a pagar per l’obertura. “Entenem que són dues mesures que poden incentivar la creació de llocs de treball. Apliquem mesures d’estímul a l’activitat econòmica i ajudar a l’empresariat del municipi”.

Barragán ha recordat com es mantenen un conjunt de mesures anticrisi iniciades l’any 2010 i s’amplien fins a 57, donat el bons resultats i se segueixen aplicant totes les bonificacions en impostos i taxes.

Des de la regidoria de Gestió Econòmica també s’ha fet un esforç per adaptar-se als nous temps i es permet el pagament dels tributs del 2014 posant facilitats a les famílies de Salou. El Sistema de Pagament Fraccionat de tributs en 10 mensualitats sense interessos es manté, i s’amplia amb una nova modalitat: el Sistema de Pagament Avançat (en un únic rebut) que permet unificar en un pagament al mes de febrer el conjunt de tributs i al qual s’hi aplica una bonificació del 3% sobre l’import total. També es manté vigent l’Ajornament sense interessos de la taxa d’obertura de locals comercials i l’expedició de targetes amb 150 hores (o 200 en certes zones) de zona blava gratuïtes pels titulars de vehicles domiciliats a Salou.

Altres aspectes que es preveuen en aquestes OOFF pel 2014 pretenen superar la normativa de l’estat espanyol que no preveu ni l’exempció ni la bonificació del pagament de la plusvàlua en les situacions en que alguna persona es veu obligada a lliurar el seu habitatge per no poder fer front al pagament de la hipoteca, o bé quan el banc realitza l’execució d’aquesta hipoteca. Per corregir aquesta situació no gens equitativa, com ha explicat el regidor de Gestió Econòmica, l’Ajuntament de Salou donarà una subvenció equivalent al valor a pagar per la plusvàlua a totes les persones que resultin afectades per aquestes situacions, de forma que no es vegin obligades realitzar cap pagament o contreure cap deute addicional amb l’Ajuntament.

Finalment, d’entre les mesures que es presentaran a l’aprovació el proper plenari del 23 d’octubre hi ha facilitats pels procediments d’obertura d’activitats subjectes al règim de comunicació prèvia, perquè puguin ser tramitats de manera més senzilla i ràpida per les persones que hagin d’obrir alguna activitat inclosa dins d’aquest règim. A la vegada, les ordenances fiscals estableixen una taxa única que es liquidarà en el moment que es comuniqui l’inici de l'activitat de 700 € per les activitats iniqües i de 1.600€ per a les activitats subjectes a informes mediambientals.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

DSCN1802.JPG
DSCN1802.JPG

Document Actions