Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou reforça el seu compromís per a la recollida selectiva de roba usada

dimarts 10 juny 2014

La Fundació va recollir 37 tones de roba usada a Salou durant el 2013
 
 L'Ajuntament de Salou ha renovat el conveni amb Humana per a que continuï assumint la gestió de la roba i calçats usats al municipi. El Consistori i Humana Fundación Pueblo para Pueblo, Organització No Governamental per al Desenvolupament (ONGD) que des de 1987 duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia gràcies als recursos que obté de la gestió tèxtil procedent de la roba usada, han signat la renovació del conveni per a la recollida selectiva d'aquest residu. El regidor de Medi Ambient, Ramon Pascual i la Unit Manager de Recollida Catalunya d'Humana, Mariana Franzon han signat aquest conveni que durant 2013 va permetre recollir 37 tones de roba usada.  La Fundació assumeix aquesta gestió des de fa 13 anys (la col·laboració es va iniciar el 2001). 
 
El reciclatge tèxtil contribueix a la protecció del medi ambient en reduir en part els residus generats pels ciutadans, atorgant una segona vida a una roba que d’una altra manera aniria a parar a l’abocador per a ser incinerat. Humana va recollir 37.098 kilograms de roba i calçats usats a Salou al llarg de 2013 (en el que portem d'any, de gener a maig, aquesta xifra ascendeix a 13.061 kg). La recollida selectiva és una eina eficaç de gestió de residus, prova d’això és que el tèxtil que els veïns han dipositat als punts habilitats va evitar l’emissió de 117 tones de CO2.
 
Els 12 punts de recollida a Salou són els següents: 
 
•    C. Barcelona/ C. Carrilet
•    C/ Garrigues
•    C/ Punta del cavall cant. Cala crancs
•    C/. Barcelona, 94
•    C/. Berenguer de Palou, 18
•    C/. Carles Roig, 12
•    C/. Maria Castillo
•    Ctra. de Reus (sortida autopista)
•    Plaça Carrilet
•    Plaça Catalunya
•    Plaça Segregació
•    Via Roma
 
 
 
 
 
 
La Fundació gestiona la recollida selectiva de roba usada al municipi a través d’una xarxa de 12 contenidors instal•lats en llocs de fàcil accés. Des de l'inici de la seva activitat a Catalunya, al 1987, l’objectiu d’Humana ha estat gestionar de manera eficaç les donacions de roba usada, una filosofia que té molt de sentit en una societat en què el consum de tèxtil fa que el volum de peces rebutjades augmenti de forma progressiva any rere any. 
 
Humana impulsa des de fa anys un programa d’Ajuda Social que reverteix part dels recursos obtinguts amb la recollida de roba i el calçat usat als municipis on està present. La Fundació i l'Ajuntament estan treballant en la millor fórmula perquè aquests recursos beneficiïn als ciutadans del municipi.
 
A més, Humana també organitza activitats lúdiques per a conscienciar la població sobre la necessitat de protegir el medi ambient. Al juny de 2010, per exemple, es va fer un taller de sensibilització ambiental a la Plaça de la Pau. 
 
A Catalunya, Humana disposa de 1.333 contenidors per a la roba usada gràcies als acords de col•laboració establerts amb prop de 220 ajuntaments i 200 entitats i empreses privades; l’any passat s’hi van recollir 4.108 tones de tèxtil usat. 
 
 
La principal raó de ser de la Fundació és el desenvolupament de projectes de cooperació orientats a impulsar el progrés de les comunitats dels països del Sud; per a aconseguir-ho, cerquem finançament principalment a través de les donacions de roba que rebem. A més, Humana impulsa a Catalunya dues grans iniciatives. 
 
La primera és el programa d’ajuda social. La segona és un programa d’agricultura social: des de fa dos anys impulsa una convocatòria d’ajudes per a entitats que aposten per models agrícoles sostenibles i a més tenen una tasca social perquè estan especialitzades en la producció ecològica o perquè treballen en l'àmbit de l'exclusió. Entre 2012 i 2013 ha finançat 11 projectes al territori.
 
Les peces dipositades als contenidors d'Humana tenen dues destinacions: una part s'envia a la planta de classificació que Humana té a l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental), i la resta es ven a empreses de reciclatge.

Galeria d'imatges

home_humana.jpg
planta_ametlla_alta.JPG

Document Actions