Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou reinvertirà 3,2 milions d’euros de romanent en millorar bens i serveis per a la ciutadania

dimecres 29 març 2023

El ple de l’Ajuntament, celebrat avui, ha aprovat una modificació del pressupost, corresponent a l’exercici 2023, i la incorporació de crèdits de l’exercici anterior, amb els vots a favor de l’Equip de Govern, SUMEM PER SALOU i PSC

 

Des de la irrupció de la Covid-19, fa 3 anys, l’Estat va decidir fer una suspensió de les regles fiscals, la qual cosa significa que els ajuntaments poden utilitzar el seu romanent per a bens i serveis, en benefici de la ciutadania.

Dins dels 3,2 milions d’euros de romanent de l’Ajuntament de Salou, arran d’una bona temporada, on s’ha incrementat la recaptació de la taxa turística, s’utilitzen 1,9 milions d’euros en aquesta primera modificació de crèdit.

Al respecte, l’alcalde Pere Granados, considera que “aquests recursos ens permetran realitzar diverses actuacions destacades a la ciutat, les quals contribuiran a millorar la qualitat de vida de les persones”.

Per la seva banda, el regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, ha explicat que “totes les regidories que conformen l’Equip de Govern han fet sol·licituds per incrementar les seves partides pressupostàries, de cara a millorar les seves accions”.

Així, 200 mil euros s’invertiran en el manteniment de vies públiques; 350.000 euros, en infraestructures i obres als carrers; 165.000 euros aniran al Patronat de Turisme; 120.000 euros, a les despeses de la participació al nou servei funerari; i també hi haurà partides per a Infància i Joventut i Cultura i Festes; per a l'increment de la neteja dels banys de la platja; i per a material tècnic per a la Brigada Municipal, entre altres.

Al ple d’avui, el Govern municipal ha aprovat, de forma inicial, el Pla Municipal d’Inspecció Urbanística; i el Pla Municipal d’Inspecció d’Activitats. També, l’ordenança municipal d’obres subjectes a règim de comunicació.

Pel que fa assumptes de serveis generals, noves tecnologies i seguretat ciutadana, s’ha aprovat el Pla d’Ordenació de Recursos Humans (PORH) de l’Ajuntament de Salou i del Patronat Municipal de Turisme; i la modificació de la plantilla de personal de l’Ajuntament de Salou de l’any 2023.

S’ha aprovat, per unanimitat, la proposta d’adhesió de l’Ajuntament de Salou a l’agenda digital dels municipis de Catalunya, impulsada pel Consorci Localret.

S’ha donat compte del decret de liquidació del pressupost corresponent a l’exercici 2022.

Pel que fa assumptes de serveis a les persones, dinamització econòmica i ocupació, s’ha aprovat, per unanimitat, el conveni de col·laboració entre l'administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el departament d'Educació, i l'Ajuntament de Salou per al desenvolupament del projecte Aula Oberta a l'Institut Marta Mata, per al curs 2022-2023.

També, s’ha aprovat, per unanimitat, l'acord adoptat per la comissió executiva del Fons Educatiu Ajuntament de Salou - Escola Elisabeth, pel qual s'acorda la proposta d'assignació definitiva del fons educatiu per a la convocatòria del curs 2021.

S’ha donat llum verda, de forma unànime, al conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Salou i l'Ajuntament de Tarragona per a l'organització del Campionat d'Espanya de Minibàsquet de Seleccions Autonòmiques.

Per últim, s’ha presentat al ple la moció del grup municipal d’ERC-AM. No s’ha aprovat aquesta moció, sobre la situació dels pisos de lloguer propietat de Inmo Criteria Caixa SAU, atès que per part del Govern de Salou ja s’havien realitzat diverses reunions de mediació amb representants del Departament d’Habitatge de la Generalitat, per tal de trobar una solució als llogaters dels esmentats pisos.

 

 

Galeria d'imatges

PLENARI MES DE MARÇ 2023 HQ.JPG

Document Actions