Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou rememora amb una gran festa la sortida cap a Mallorca del Rei Jaume I

dilluns 31 agost 2009


Aquest dimecres, 2 de setembre, amb el pregó s'enceten quatre dies de Mercat Medieval que culminaran dissabte amb la Festa Medieval amb 400 persones vestides d'època

Del 2 al 5 de setembre Salou recupera part de la seva història amb les festes del Rei Jaume. Moltes activitats de recreació històrica, culturals i lúdiques complementàries ompliran els dies d'aquesta setmana a la capital de la Costa Daurada. Com és ja una tradició la zona del carrer Ponent, Pins, l'Església i Joan Miró s'ompliran amb una cinquantena de parades del mercat medieval on es podran comprar tot tipus de productes artesans; des d'aliments, jocs, herbes remeieres'
El mercadet restarà obert de les 10.30 a les 14 i de les 17 a les 23 hores. Al marge de l'activitat comercial intrínseca amb mercat totalment ambientat, que arriba a la desena edició, també hi haurà unes 75 activitats complementàries d'animació amb espectacles de circ o teatre; una desena de tallers de demostració d'oficis; jocs medievals al costat de la biblioteca; un carrussel de fusta per als més petits; així com la caravana de burros. Com a novetat d'enguany, a més, segons ha explicat el regidor de Comerç; Mercats i Consum, Pedro Lavilla, s'incorpora l'espectacle d'un faquir així com una ballarina àrab. 'Són uns dies de molta activitat a la zona amb una gran dinamització comercial que afavoreix els establiments del nucli antic', deia.

Però al marge d'aquest vessant més comercial, la festa del Rei Jaume culminarà el dissabte 5 de setembre amb la XIV edició de la Festa Medieval que començarà a les vuit del vespre amb la sortida del Rei Jaume I i el seu seguici des de la Torre Vella i en direcció a la platja de Llevant, en un recorregut modificat respecte d'altres anys. La regidora de Cultura i Festes, Isabel Aguilera, comentava que enguany s'han canviat alguns dels detalls i que la festa es mantindrà tan sols el dissabte a la tarda. Segons el programa, a les 20 hores el Rei sortirà de la Torre Vella acompanyat de la reina Violant, els nobles, el poble de Salou, soldats, a més de diversos grups d'animació de primer nivell i molt reconeguts en tasques de recreació històrica com ara els 'Mediàvulus' (grup d'actors xanquers, bufons i músics en el paper de joglars medievals); la formació de Trompes i Tabals; a més dels Alma Cubrae (recreació d'un grup de vuit soldats almogàvers amb ariet d'assalt); els Bufalodre; els Ministrers Sonat (una formació que acompanya amb gran solemnitat el rei i la seva cort de nobles i eclesiàstics) i, finalment, la banda de Tambores de Monzón. En acabar la cercavila a la platja de Llevant es podrà veure un combat d'armes, un gran espectacle eqüestre amb la recreació d'un torneig medieval i un espectacle de foc final. Aguilera comentava que enguany 'hi ha hagut una allau molt important de sol·licituds de salouencs que s'han apuntat a la desfilada per actuar com a gent del poble'. En total hi haurà unes 400 persones a la desfilada del dissabte.

Al marge d'aquestes dues gran vessants de la festa del Rei Jaume també s'organitzen activitats de divulgació a la biblioteca; i una conferència el divendres a les vuit del vespre per explicar la figura del monarca.

En total el pressupost de la festa del Rei Jaume puja a 66.000 euros, dels quals 48.000 corresponen a la festa del Rei Jaume (un 40% menys de pressupost que l'any anterior) i 18.000 al mercat medieval.

Document Actions