Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou rep un premi estatal a FITUR pel seu esforç per implantar un sistema de qualitat a la seva destinació turística

divendres 30 gener 2009

La Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) i la Secretaría de Estado de Turismo han premiat a FITUR l'esforç que ha fet Salou per aconseguir implantar el 'Sistema Integral de Calidad Turística Española en Destino' (SICTED). Així, el regidor de Turisme, Marc Montagut, en representació del municipi, ha rebut de mans del president de Turespaña, Antonio Bernabé, un diploma per haver distingit per primera vegada amb el segell de qualitat diversos establiments de la localitat. L'acte de lliurament d'aquest diploma ha tingut lloc al Centre de Convencions de Fitur. Es dona la circumstància que Salou és la única destinació de la costa catalana que ha rebut aquesta certificació.

Recordem que l'any passat Salou va iniciar la primera fase d'implantació del SICTED, l'objectiu del qual és establir, proporcionant les eines necessàries, un control de la gestió de la qualitat del servei que s'ofereix a totes les empreses i activitats econòmiques relacionades directament i indirectament amb el turisme. El projecte té tres grans àrees de treball: l'empresa com a tal, el sector al qual pertanyen i el municipi/destinació en general.

Per aquest motiu, l'assessorament que s'ha donat a la vintena d'empreses que es van adherir a aquest projecte patrocinat per la FEMP i finançat per la Secretaria, ha estat mitjançant visites individualitzades, reunions per sectors i convocatòries generals.

Els 6 establiments adherits a aquest projecte que el passat mes de novembre van finalitzar amb èxit el procés d'implantació d'aquest sistema (les sessions formatives, les visites i l'auditoria) han aconseguit el distintiu de qualitat corresponent. El Patronat de Turisme de Salou, com a entitat gestora del projecte, els lliurarà properament aquest reconeixement a cadascun d'ells:

- Regalart
- Hotel Dorada Palace
- Hotel Magnòlia
- Hotel Sol Costa Daurada
- Hotel Villamarina
- Oficines de Turisme del Patronat de Turisme de Salou

En aquests moments, el Patronat de Turisme de Salou treballa ja en la segona fase d'implantació del SICTED en altres empreses i establiments interessats en participar en aquest projecte. També s'ha proposat com a objectiu, aconseguir la implantació d'aquest sistema a les principals platges de la ciutat, que s'afegiria a les certificacions ja assolides.

Per aquest 2009, Salou espera poder distingir a un nombre important d'establiments, amb la qual cosa es convertirà en una de les principals destinacions turístiques de qualitat i en una destinació exemplar.

De fet, Salou és una de les poques destinacions de Catalunya que pren part en aquest projecte i la única de la Costa Daurada. A la resta de l'Estat, el SICTED es troba àmpliament implantat.

La FEMP i la Secretaría de Estado de Turismo han reconegut en concret, l'esforç que han fet per implantar-lo un total de 31 destinacions, entre les quals es troba Salou.

Document Actions