Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou s’uneix un any més a la Setmana de la Mobilitat sostenible i segura

Es podrà participar en un curs pràctic de conducció ecoeficient i veure una mostra de vehicles sostenibles com a novetats, a més de xerrades, caminades i excursions, i activitats a les escoles i instituts

dimecres 18 setembre 2013

Del 22 al 29 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (SMSS) i l’àrea de Salut Pública i Qualitat Ambiental de l’Ajuntament de Salou s’hi adhereix amb un extens programa d’activitats a les escoles i instituts i actes per a tots els públics . Sota el lema ‘Aire net - Fes el pas!’ , la Setmana del 2013 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible, segur i saludable. El regidor de l’àrea, Ramon Pascual, ha destacat com canviant la nostra manera de desplaçar-nos podem augmentar els nostres nivells d’activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l’aire que respirem i ajudar a prevenir els accidents de trànsit. Pascual apel·la a la pedagogia com a millor manera de canviar la mentalitat: “Caminar o moure’s en bicicleta per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot ser una bona forma de protegir i millorar la salut i alhora de retrobar-nos amb la ciutat i acabar amb el sedentarisme i la inactivitat física ens ajudarà. Però tot això s’ha d’anar explicant”.

El programa d’activitats que s’ha preparat des de l’àrea s’iniciarà el dilluns 23 de setembre i finalitzarà el dilluns 30. La novetat més destacada i pionera a la zona tindrà lloc el diumenge 29; un dia on la regidoria ha volgut dedicar-lo molt especialment a l’eficiència energètica amb una doble vessant; d’una banda amb una mostra de vehicles sostenibles –híbrids i elèctrics- al passeig Jaume I que servirà per mostrar els darrers avenços en aquesta matèria i on diversos concessionaris de cotxes exposaran els nous vehicles que hi ha al mercat així com també motos, vehicles comercials, patins, bicicletes... una exhibició que es farà conjuntament amb la regidoria de Promoció. Aquesta jornada també es completarà amb un curs pràctic i de mostres de conducció eficients de la mà de l’institut Català de l’Energia (ICAEN) també al passeig a partir de les 11 del matí pel qual no cal inscripció prèvia.

Aquest mateix diumenge se solaparà una excursió verda amb el Club Excursionista Salouenc. Però la SMSS també comprèn des de passejades culturals conjuntament amb el Patronat de Turisme (23, 25 i 27 de setembre a partir de les 9 del matí amb sortida guiada des de la Masia Catalana); caminades saludables amb el Grup Anem a Caminar i el Centre d’Atenció Primària (24 i 26 de setembre des de l’espigó del Moll) ; una xerrada-col·loqui al Centre Cívic (dia 27).

Per tal d’acostar els objectius de la Setmana de la Mobilitat a tota la població escolar de Salou, des dels diferents centres d’ensenyament es treballaran aspectes de mobilitat sostenible i segura a través de les classes de tutoria i educació física, amb la intenció de potenciar una mobilitat lligada a l’esport i la salut en els desplaçaments quotidians dels alumnes i el debat i la reflexió entorn als hàbits de mobilitat en un entorn urbà com Salou.

La setmana dedicada a la Mobilitat Segura i Sostenible acabarà el dilluns 30 de setembre a les 10 del matí amb una cursa de transports entre Salou i Tarragona. Es tracta de fer el recorregut d’un mateix trajecte amb diferents mitjans de transport amb la intenció de comparar costos, contaminació, emissions, temps... El trajecte a realitzar serà entre els ajuntament de Salou i el de Tarragona i es farà amb tren, autobús, moto, cotxe i bicicleta, amb la col·laboració i la participació dels regidors d’Esports i Qualitat Ambiental i el Club Moto Salou, el Club Ciclista i BTT Salou i els Amics dels Cotxes Clàssics de Salou. Aquesta cursa es desenvolupa conjuntament a molts altres municipis.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

smss_gran_copia.jpg
smss_gran_copia.jpg

Document Actions