Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou se suma al Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, avui dilluns, 28 de juny

dilluns 28 juny 2021

Aquest migdia, l'alcalde Pere Granados ha llegit el manifest institucional, junt amb els portaveus dels diversos grups municipals que conformen la Corporació, a l'entrada principal del Consistori

La regidoria d’Igualtat també difon, avui, una cartelleria en el marc d’aquesta data, i  a la nit s’il·luminarà la façana principal de l’Ajuntament amb els colors de la bandera irisada

Així mateix, l’alcalde Pere Granados i la regidora Estela Baeza s’han fet un retrat fotogràfic amb la bandera multicolor per adherir-se a la campanya #ElsCimsPelsDretsLGBTI

 

L’Ajuntament de Salou, a través de la regidoria d’Igualtat i del Servei d’Atenció Integral (SAI) del municipi, se suma avui dilluns, 28 de juny, al Dia Internacional de l'Orgull Lesbià, Gai, Transsexual, Bisexual i Intersexual (LGTBI), difonent una cartelleria editada per a l’ocasió; i il·luminant la façana principal del Consistori, aquesta nit, amb els colors de la bandera irisada. L’objectiu d’aquestes accions és donar visibilitat de la igualtat de drets de tot el col·lectiu.

Aquest migdia, l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha llegit el manifest institucional, junt amb els portaveus dels diversos grups municipals que conformen la Corporació, a l'entrada principal del Consistori. Dita declaració reivindica i defensa els drets del col·lectiu LGTBI; fa una crida a les persones afectades a no callar i utilitzar els canals que tenen al seu abast al municipi i comarca; i demana a tota la ciutadania que s’impliqui en la defensa dels drets i llibertats de les persones LGTBI. 

Així mateix, l’alcalde Pere Granados, i la regidora de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, Estela Baeza, s’han fotografiat amb la bandera irisada per adherir-se a la campanya #ElsCimsPelsDretsLGBTI, impulsada pel Departament d'Afers Socials, Família i Igualtat de la Generalitat de Catalunya i la Xarxa SAI. L’Ajuntament també ha hissat la bandera del col·lectiu LGTBI als llocs més emblemàtics del municipi.

L’alcalde Pere Granados ha assenyalat que “Salou és un municipi respectuós i tolerant cap al col·lectiu LGTBI”, i, per aquesta raó, “continuarem donant suport a aquest tipus d’iniciatives que donen visibilitat i consciencien la ciutadania de la importància de vetllar pels drets de totes les persones”.

Per la seva banda, la regidora Estela Baeza, ha assegurat que “som conscients de la necessitat de seguir lluitant pels drets LGTBI”; i, per aquesta raó, ha anunciat que “actualment, la regidoria d'Igualtat i el SAI es troben immersos en els últims preparatius de redacció del I Pla d'Igualtat LGTBI”.

El 28 de juny és el Dia per l’alliberament Lesbià, Gai, Bisexual, Transsexual i Intersexual, en record dels anomenats fets de Stonewall –Estats Units- que van tenir lloc el 28 juny de 1969, fa ja més de 50 anys. Aquell dia, persones transsexuals i homosexuals van dir prou per primer cop a la discriminació a la que havien estat sotmeses durant segles i va néixer el moviment d’alliberament LGTBI.

 

Servei d’Atenció Integral (SAI)

El Servei d’Atenció Integral (SAI) de Salou és una eina per sensibilitzar i informar les persones i les entitats, respecte a la diversitat, pel que fa a l'orientació sexual i la identitat de gènere, i prevenir la LGTBI-fòbia. Aquest recurs dona resposta a situacions de discriminació, i, també, a qualsevol necessitat d'acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania, en relació a la diversitat sexual i de gènere; i pretén consolidar-se com un referent local LGTBI.

La titularitat del SAI és de l’Ajuntament de Salou i forma part de la Xarxa de Serveis d'Atenció Integral de Catalunya; coordinats amb la Direcció d'Igualtat, la qual depèn del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

El SAI posa a disposició de la ciutadania el correu electrònic saisalou@salou.cat, i el telèfon 977 30 92 06. També ha habilitat l’atenció presencial a l'Espai MAS (c. Ebre, 11), en horari de dilluns a divendres (dimecres tancat), de 10 a 13 h.

Ofereix els següents serveis:

- Informació, orientació i assessorament sobre els drets de les persones LGTBI i el seu exercici.

- Suport social (tramitació targeta sanitària amb el nom sentit).

- Derivacions sanitàries relacionades amb processos de transició i altres aspectes sobre salut sexual.

- Suport psicològic a persones del col·lectiu LGTBI.

- Assessorament jurídic sobre qüestions legals que es plantegin en situacions de vulnerabilitat dels drets LGTBI.

- Informació sobre documentació i bibliografia LGTBI.

- Incidència i prevenció en casos d'assetjament escolar LGTBI-fòbic.

- Informació i sensibilització sobre els drets i perspectiva LGTBI a altres professionals (professionals de les administracions, socioeducatiu, cossos de seguretat...).

- Suport al moviment LGTBI del territori.

- Activitats de sensibilització social (Dia contra la LGTBI-fòbia, Dia de l'alliberament LGTBI...).

Galeria d'imatges

lgbti.jpg
cartell 28j.jpg
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
6.JPG
7.JPG

Document Actions