Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou, seu de la reunió de TURESPAÑA amb Turisme de Catalunya i sectors turístics, per tal de mitigar la caiguda del turisme rus

dilluns 21 març 2022

 

L'alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados; el director General de Turespaña, Miguel Sanz; el director de l'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat, Narcís Ferrer; i la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació, Camí Mendoza; han mantingut avui una reunió de treball amb empresaris turístics per tal de coordinar i consensuar un full de ruta davant la caiguda del mercat rus

L’objectiu és planificar una campanya internacional de promoció de la Costa Daurada perquè mantingui qüotes de mercat i continuï essent una de les destinacions més importants d'Europa

França, Regne Unit, Països Baixos, Bèlgica, Irlanda i Alemania són els mercats prioritaris del pla de comunicació presentat per TURESPAÑA, que ha estat consensuat amb tots els actors participants en la reunió i es desenvoluparà aquest 2022

 

Salou ha estat, aquest migdia, seu d’una reunió amb importants càrrecs del sector turístic a nivell de l’Estat, Catalunya, el mateix Salou i de la comarca del Tarragonès; i també amb empresaris dels sectors turístics de la Costa Daurada, per tal de coordinar i consensuar un pla de treball, presentat per Turespaña, organisme del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, per a la mitigació de l’impacte de la caiguda del turisme rus a la Costa Daurada, amb motiu de la invasió d’Ucraïna.

La trobada d’avui ha comptat amb l’assistència de l’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados; del Director General de TURESPAÑA, Miguel Sanz; el Subdirector Adjunto de Marketing Exterior del Turismo de Turespaña, Enrique Ruiz de Lera; el director de la Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer; representants de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT); l’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre; de l’Associació d’Agències de Viatje Receptives de la Costa Daurada; del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, el Patronat Municipal de Turisme de Salou i de PortAventura World.

En una atenció als mitjans, l’alcalde Pere Granados ha valorat molt positivament el resultat de la reunió d’avui, tenint en compte que Salou representa el 70% de tot el turisme rus que ve a la Costa Daurada. Així mateix, ha posat en valor la coincidència de Turespaña, Turisme de Catalunya i els empresaris de Salou i la Costa Daurada per tal de buscar solucions immediates, per mitigar els efectes de la caiguda del turisme rus. 

Granados ha dit que aques mercat no només cau arrel de la guerra, sino que ja portem dos anys de caiguda, amb la pandèmia. Ha afegit que “nosaltres ja venim treballant en la diversificació del producte turístic, que ens permet posicionar-nos no només com una destinació de sol i platja, sinó també com una destinació que ha començat un camí cap a la desestacionalització, amb molta diversitat de producte turístic, per cercar nous mercats”. Tot això fa pensar que podem tenir “una bona temporada turística”. 

Per la seva banda, Miguel Sanz ha explicat que “a la reunió d’avui hem aconseguit consensuar els punts més importants del pla de mitigació, tant en el curt termini, com pel que fa a les guies de treball perquè aquest pla es pugui estendre en el mitjà i llarg termini; i que Costa Daurada continuï essent, com ja és, una de les destinacions més importants de tot Europa”. 

Accions de publicitat i comunicació

Així, es duran a terme una sèrie d’accions, conjuntament entre Turespaña i l’Agència Catalana de Turisme, relatives a una campanya de publicitat en dues reconegudes plataformes digitals, Tripadvisor i Expedia, per captar viatgers  i posicionar de forma molt especial la Costa Daurada, a més d’altres accions de comunicació diversificades en mitjans, xarxes socials i agents de viatge.

Es posarà en marxa una major visibilitat de continguts de la Costa Daurada, a través de les xarxes socials de Turespaña i de la resta d’organitzacions involucrades amb el projecte i a les homes de les pàgines web; es realitzaran accions com viatges de premsa, influencers i agents de viatge; presentacions de productes i de destinacions de Costa Daurada i de Tarragona a l’exterior, als principals mercats europeus, perquè a l’estiu ja es notin els efectes d’aquest pla de mitigació.

Les accions dissenyades es dirigiran a segments de consumidors que aprecien un producte de vacances consolidat amb una bona relació qualitat-preu i a mercats des d'on hi ha connexions aèries directes amb l'aeroport de Reus o Barcelona. 

França, Regne Unit, Països Baixos, Bèlgica, Irlanda i Alemania són els mercats prioritaris del pla, i amb vols directes programats aquest 2022. Destacar, per exemple, que el Regne Unit té programats ja amb destinació a Barcelona o Reus més de 330.000 places d’avió, per a aquest any.

Aquest pla va destinat al turista vacacional i familiar dels esmentats mercats, segments molt similars al rus. 

El director de Turespaña també ha parlat del perfil “més que mar”, que  busca una destinació litoral, però amb oferta complementària variada (denominacions d’origen, patrimoni històric-artístic, i oferta desestacionalitzada).

Finalment, el director de l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat, Narcís Ferrer, ha posat en valor la col·laboració amb l’Administració central i ha destacat la diversificació de mercats, donant importància a l’alemany, el suís i l’italià, que s’estan treballant de fons, ha dit. Tanmateix, ha posat de relleu la resposta ràpida i immediata que s’ha tractat avui per incidir en aquest estiu 2022. 

Catalunya és una de les comunitats autònomes que patirà un impacte més gran per la pèrdua de visitants russos i, especialment, la destinació Costa Daurada, on el 18% de les pernoctacions hoteleres el 2019 van ser de residents russos.

A Salou, concretament, l’any 2019 van haver-hi 900.000 pernoctacions corresponents a turistes russos, de les 8 milions, en total. A la Costa Daurada, el mercat rus se situava, aquell any, a la quarta posició, per darrera del britànic, el francès i l’espanyol.

Tanmateix, l’empresari és molt resilient i obrirà per Setmana santa, obtenint resultats molt dignes, segons s’ha dit avui a la reunió.

Dins del Pla destaquen les dues campanyes de publicitat digital que es posaran en marxa entre l'1 d'abril i el 10 de juny, al metacercador TripAdvisor i a l'OTA Expedia, amb l'objectiu de captar viatgers i posicionar les destinacions més afectades i amb especial èmfasi a Costa Daurada, als mercats emissors seleccionats. Les campanyes de publicitat tenen una inversió equivalent a 300.000 euros, cofinançades entre Turespaña, Turisme de Catalunya i l'aportació de les dues plataformes digitals.

Els viatges amb prescriptors, tant de premsa i influencers, com d'agents de viatge, formen part també del Pla dacció. L'objectiu és comptar amb un total de 30 prescriptors que puguin influir en els potencials turistes, tant al descobriment de la destinació com a la compra. A més, hi haurà presentacions de la destinació Costa Daurada i la seva oferta turística als cinc mercats prioritaris. Addicionalment, s'editaran i enviaran una sèrie de newsletters amb continguts exclusius de la Costa Daurada als mesos de març, juny, setembre i desembre.

En l'àmbit de les xarxes socials i continguts en línia, el pla contempla una potent campanya amb continguts exclusius als perfils de Turespaña, que compten amb més de 3,3 milions de seguidors totals. Finalment, es reforçarà la visibilitat de continguts de Costa Daurada, a la pàgina d'inici i el carrusel de www.spain.info

Galeria d'imatges

4.jpg
5.JPG
3.jpg
2.JPG

Document Actions