Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou treballa per tornar el barri de Salut a la normalitat després dels aiguats i el desbordament de Barenys

El principal problema es focalitza al carrer C, que s’ha rebentat per la pressió de l’aigua

dijous 22 març 2012

Els efectius municipals continuen treballant al barri de la Salut de Salou per tractar de normalitzar la situació i les afectacions que s’estan patint després del darrer episodi d’intenses pluges. Aquest matí, el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin, ha visitat la zona afectada interessant-se pels problemes que s’han ocasionat, molt especialment, al barri de la Salut, on hi ha el barranc de Barenys i on s’ha entrevistat amb l’alcalde accidental i diversos regidors com el de Seguretat Ciutadana; el de Gestió de Territori; la regidora de Manteniment de la Ciutat o el regidor d’Hisenda i diversos tècnics municipals que coordinaven l’operatiu des de la zona. Així, Nin, ha assegurat que “hem vingut a conèixer el problema i situ i, de manera coordinada amb l’Ajuntament buscarem la solució”, ha dit.

L’alcalde accidental, Mario Garcia, ha brindat l’ajuda municipal a tots els afectats i ha manifestat que “des de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà estem en disposició d’ajudar als veïns i a assessorar-los; tot i que els recomanem que posin en coneixement de les seves assegurances particulars els danys per tal de rebre les ajudes corresponents”.

En aquests moments es treballa en diversos fronts; el més important –com explica la regidora de Serveis i Manteniment de la Ciutat, Mª José Rodríguez- està focalitzat al carrer C; en el tram de pas exclusiu per a vianants que hi ha entre el carrer València i el carrer Sol on una màquina està destapant el carrer que va rebentar ahir a les deu de la nit per la forta pressió de l’aigua que discorre per sota el calaix. En aquest punt, des dels serveis tècnics d’Enginyeria ja s’està treballant per tal de donar-hi una solució. Provisionalment aquest tram de carrer quedarà destapat però es construiran unes voreres per al pas de vianants i de veïns. Un cop netejada la zona sí que s’obrirà a la circulació de vehicles el carrer Sol i València però només per les nits; quan no hi hagi la maquinària treballant en aquest punt.

Hores d’ara els danys no estan avaluats tot i que s’estan quantificant;  però sí que es té constància que un total de 15 cotxes han quedat afectats; també hi ha baixos encara inundats; la zona està negada de fang i els serveis de neteja estan treballant al barri de la Salut i també al passeig marítim que resta tallat al trànsit per poder treballar amb major celeritat. Cal destacar que ahir a la nit al voltants de les nou es va activar internament el protocol municipal d’alerta per inundacions; tot i que els efectius ja estaven a la zona durant tot el matí, la tarda i nit.

El dispositiu de persones que està destinat a la zona compta amb treballadors del pla ocupacional, de protecció civil, la brigada municipal, la policia local, els bombers, els serveis de neteja d’Urbaser, la concessionària Limsa... amb maquinària com excavadores, pales, bombes d’aigua a pressió...

 

Per la seva part, l’alcalde de Salou, Pere Granados, actualment fora del municipi perquè es troba a la fira de turisme de Moscou s’ha interessat per l’evolució puntual dels fets i ha volgut “lamentar una vegada més que molts veïns i veïnes hagin hagut de patir un nou episodi d’inundacions degut al desbordament del barranc de Barenys; amb els quals comparteixo aquesta sensació d’impotència i indignació davant un problema que cada cop es fa més inacceptable i que necessita més atenció, implicació i col·laboració de les administracions competents per posar-hi remei quan abans millor”.

Granados ha afegit al respecte que “entenc que els veïns estigui cansats d’aguantar aquesta situació i davant d’això insisteixo que tots plegats posem els nostres esforços a reclamar i fer possible la única obra que proposarà solució definitiva a les inundacions com és la canalització i desviament del barranc, que hauria de tenir un tractament prioritari, i que l’ACA ja es va comprometre a destinar i garantir una partida per al pressupost de 2013 ”.

L’alcalde ha assegurat també que “es treballarà no sols per normalitzar la situació, accelerant els treballs de neteja i arranjament, sinó per millorar els sistemes de comunicació, de coordinació entre departaments, i els protocols d’emergència municipal en aquest cas concret, pels riscos evidents que comporta el Barranc per a la seguretat de la població i els seus bens”. Afegia que “aquest nou episodi no ha estat més virulent que altres, però hi han hagut més desperfectes en un carrer, on la pressió de l’aigua ha aixecat el paviment i les voreres”.  Davant d’això, l’alcalde matisava que “en aquest moment ja s’està realitzant un informe tècnic de valoració dels danys i desperfectes que ha sofert aquest carrer, alhora que s’està redactant ja un projecte d’arranjament i reparació dels desperfectes per una banda, i de reformes i millora en alguns punts dels desguassos, per tal de minimitzar aquests impactes mentrestant no es desenvolupi el projecte definitiu de nova canalització del barranc”. 

Finalment recordar que el passat 24 de febrer la Comissió Territorial d’Urbanisme de Tarragona (CTUT)  va aprovar definitivament  el Pla Parcial del Sector 03 Les Pomeres-Barenys que consta de 85 hectàrees de sòl i que inclou la canalització del barranc de Barenys.  Des dels serveis tècnics de Gestió de territori  s’està treballant per tal de reparcel·lar la zona i s’ha fixat en el 2013 la data en què aquests treballs han d’estar enllestits. A partir de la reparcel·lació es podrà iniciar ja la urbanització dels terrenys.

Galeria d'imatges

mirant_canalitzacio.JPG
paviment_aixecat.JPG
traient_fang.JPG
reunio.JPG
reunio.JPG
traient_fang.JPG
paviment_aixecat.JPG
mirant_canalitzacio.JPG

Document Actions