Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

S'aprova la suspensió cautelar de llicències per l'obertura de determinades activitats comercials a Salou

divendres 04 abril 2008

Ahir es va aprovar al ple municipal la suspensió cautelar de llicències per l'obertura de determinades activitats comercials, durant un any, fins que l'Ajuntament trobi una fórmula jurídica (una ordenança, una modificació del POUM, un pla especial, etc), que no topi amb cap dret constitucional, que serveixi per regular la concessió d'aquestes.

En concret, aquesta proposta de l'equip de govern consisteix en suspendre durant aquest temps a tot el municipi les llicències d'obertura de basars, botigues de bijuteria, d'esports no especialitzades, i de regals per a locals de menys de 150 metres quadrats de superfície de venda. També, les llicències de locals d'autoservei de menys de 120 metres quadrats i dels locutoris en general.

A la zona turística de Llevant (carrers Buïgas, Saragossa, Bilbao i Brussel·les), es planteja, a més, la suspensió de llicències per a les oficines bancàries, immobiliàries i oficines i despatxos de professions liberals.

Es tracta d'una 'mesura valenta i plenament responsable' que té com a objectius: 'evitar l'empobriment de la diversitat comercial, especialment observada a la zona de llevant; estimular la inversió, la diversitat i la renovació comercial; i potenciar un tipus d'activitat comercial que afavoreixi la integració i la cohesió social', va explicar ahir el regidor de Planificació Territorial, Pablo Otal.

Tal com van assenyalar també l'alcalde de Salou, Antonio Banyeres; i el coordinador institucional, Salvador Pellicé, la proposta ha nascut de la preocupació de l'equip de govern per la 'pèrdua de qualitat i de riquesa comercial i l'homogeneització de l'oferta' detectada al municipi, com en moltes altres poblacions turístiques.

Aquesta mesura que es va aprovar ahir al ple és fruit, així mateix, de l'estudi dut a terme per l'àrea de Comerç de l'Ajuntament, on s'analitza la realitat comercial de Salou. Segons aquest estudi, 'dels 236 establiments examinats a la zona de llevant, un terç són botigues de multiactivitat, on es ven de tot; un quart són restaurants i bars; i la resta són botigues especialitzades', va especificar Otal.

Amb aquesta acció, a més de revitalitzar el comerç a Salou, es vol impedir que la gent hagi de desplaçar-se fins a altres municipis per fer les seves compres.

Document Actions