Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Seguretat Ciutadana es reuneix amb els taxistes de Salou per explicar les pautes d’actuació aquest estiu en l’aplicació de l’Ordenança reguladora del servei urbà de taxi

La nova ordenança preveu sancions de 2.500 euros a les persones que exerceixen l’activitat sense llicència amb l’objectiu de combatre l’intrusisme dins del sector

dimarts 26 juny 2012

La regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, presidida per Marc Alarcón, ha dut a terme una sèrie de reunions amb el col·lectiu de taxistes de Salou durant aquests dies. Aquestes trobades informatives i de treball han comptat amb la participació de les dues associacions de taxistes de Salou: 'Agrupación Radio-Taxi Salou', presidida per Miguel Fernández Caraballo i amb l’associació 'Taxi Servei Logística S.L.', presidida per Antonio Mendoza Manzanera, reunions on des de la regidoria de Seguretat Ciutadana i la Policia Local de Salou s’han exposat les noves mesures i les pautes d’actuació aquest estiu, que s’aplicaran a través de l’Ordenança reguladora del servei urbà de taxi al municipi de Salou.

Enguany, per primera vegada entrava en vigor, el 6 de juny, l’Ordenança reguladora del servei urbà del taxi a Salou, una ordenança molt esperada pel sector i que s’ha confeccionat amb la seva participació activa, escoltant al col·lectiu de taxistes salouencs.  Ordenança que es pot consultar al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona, núm.: 130 de 6 de juny de 2012.

Cal tenir present que el servei del taxi té la consideració de transport de viatgers d’interès públic, l’exercici del qual realitzen particulars que han obtingut la seva llicència, i aquesta activitat professional està subjecta a l’ordenació del sector a través de les lleis i reglamentacions autonòmiques i ara també a través d’aquesta nova ordenança municipal.

Un total de 47 són les llicències que regularà aquesta ordenança a Salou i on es desenvolupen els drets i deures de les persones usuàries i dels taxistes; així com també l’atorgament i titularitat de les llicències, la seva validesa, suspensió, transmissió, extinció i revisió.

A més per primera vegada, es regularà no només la neteja dels vehicles i la indumentària dels taxistes; sinó també es regularà a l’ordenança les sancions per a les persones que exerceixen sense llicència l’activitat, intrusisme que suposa una competència deslleial per als taxistes que paguen els seus impostos.

Als últims capítols de l’ordenança es regula les tarifes, l’inspecció i el règim sancionador, el qual correspon a la Policia Local de Salou.

Les sancions segons la seva importància es dividiran en tres grups: sancions lleus ( com per exemple: no portar visibles les tarifes, tenir caducat el carnet municipal de taxista) i aquestes es multaran amb 250 euros; greus ( com pot ser: aplicar tarifes nocturnes de dia o tenir el ITV caducat) que seran multades amb la quantitat de 1.250 euros; i finalment, les molt greus: exercir sense llicència aquesta activitat, és a dir l’intrusisme il·legal dintre del sector i col·laboradors que fan difusió, circumstància que es multarà amb 2.500 euros.

Marc Alarcón, regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, va manifestar que "aquesta Ordenança reguladora del servei urbà del taxi a Salou és molt important, perquè s’ha fet des del consens, parlant amb totes les parts implicades i perquè recull els drets i deures tant dels taxistes com dels usuaris i a més, permetrà actuar amb eines municipals contra l’intrusisme".

Galeria d'imatges

DSCF0455.JPG
DSCF0455.JPG

Document Actions