Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Seguretat Ciutadana informa del seu servei d’identificació i control de gossos en benefici de la convivència i la salubritat

L’objectiu és vetllar pel compliment de les ordenances i conscienciar dels efectes nocius dels comportaments incívics

dijous 13 setembre 2012

La Policia Local de Salou desenvolupant les seves funcions i vetllant pel compliment de l’Ordenança municipal de tinença d’animals de companyia,  recorda a través d’una campanya de conscienciació, dels drets i obligacions dels propietaris de gossos, per millorar el respecte amb la resta de vianants de les zones públiques i la neteja dels espais públics.

L’Ajuntament de Salou disposa d’un cens d’animals de companyia on els ciutadans han de registrar a les seves mascotes per obtenir la placa censal obligatòria amb xip identificatiu i historial de vacunació controlat des de Salut Pública.

Tanmateix els agents de la Policia Local de Salou que disposen d’un aparell d’identificació de xips, destaquen que la majoria dels ciutadans tenen la documentació necessària i els seus gossos compten amb la placa censal obligatòria.

Les infraccions més comunes són: embrutar la via pública amb les defecacions dels gossos i els sorolls, és a dir lladrucs en horari nocturn alterant el descans dels veïns. Molèsties per sorolls que provoca moltes vegades la denúncia de veïns a les instal·lacions de la Policia Local o  a través d’una trucada al telèfon de la Policia Local: 977-30-92-12 i l’actuació imminent dels agents, per vetllar pel descans de la ciutadania.

Durant l’any 2012 i fins al dia d’avui, s’han registrat 55 denúncies per tot tipus d’infraccions relatives a animals de companyia. Infraccions que segons la gravetat estan sancionades amb multes de 100 o  fins a 600 euros.

Per això, s’informa als propietaris de gossos tal i com també reflecteix l’Ordenança de civisme i convivència ciutadana, que és obligatori arreplegar les deposicions del gossos de la via pública i s’ha de respectar el descans de la resta de veïns; ja que aquests comportaments incívics poden ser sancionats perquè suposen molèsties per a la ciutadania i una degradació de l’entorn.

Per altra banda, es recorda que tots els gossos tenen l’obligació de portar corretja; però especialment els catalogats com a potencialment perillosos. Els propietaris de gossos catalogats com a perillosos han de tenir la llicència pertinent i l’assegurança obligatòria. També s’informa que no es pot portar al gos lligat a la bicicleta, per una qüestió lògica d’ètica i defensa dels animals.

Marc Alarcón, regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, va afirmar que "l’objectiu d’aquesta acció realitzada durant tot l’any, és compatibilitzar els interessos dels ciutadans que tenen animals de companyia amb la resta de vianants i usuaris d’espais públics, per continuar treballant en el respecte i la convivència veïnal”. Tot seguit, el regidor va afegir que “la tasca que la Policia Local assumeix, és bàsicament  preventiva i informativa, per construir civisme entre tots”.

Galeria d'imatges

Foto_1.JPG
Foto_2.JPG
Foto_1.JPG
Foto_2.JPG

Document Actions