Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

S'obren les inscripcions pels cursos de Dinamitzador d'activitats en el lleure (monitor/a) i el d'Iniciació a les activitats de lleure (premonitor), en el marc del programa Carretera i Manta 2020

dimecres 11 novembre 2020

Les formacions es podran dur a terme online, per streaming, o de forma no presencial

Les inscripcions es poden realitzar al Punt d’Informació Juvenil (PIJ) de la Masia Tous de Salou, els dimarts i dijous, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h; o bé de forma no presencial, al correu electrònic joventut@salou.cat

 

El Punt d’Informació Juvenil (PIJ) de Salou informa el jovent que el Programa Carretera i Manta 2020 obre les inscripcions pels cursos de Dinamitzador d'activitats en el lleure (monitor/a) i el de Iniciació a les activitats de lleure (premonitor). Cal dir que aquest programa és conjunt amb l’Ajuntament de Cambrils i l’Ajuntament de Vila-seca.

Ateses les circumstàncies de la pandèmia de la COVID-19, el programa ha vist afectada la seva programació i ha decidit readaptar els dos cursos de formació en el lleure al format online (streaming) o no presencial.

El Curs de monitor de lleure educatiu per a infants i joves és un programa de formació homologat per la Direcció General de Joventut. La durada del curs és de 310 hores, i l’alumne disposa d’un màxim de tres anys per finalitzar la formació, a comptar des del dia que s’inicia el curs.

Es realitzarà els dies 9, 12, 13, 16, 19, 20, 23 i 30 de desembre de 2020, i els dies 8, 11, 12, 15, 18, 19 i 22 de gener de 2021. L’horari serà els dimecres, a partir de les 19 h; i els dissabtes i diumenges, a les 10 h. Les sessions es realitzen a través d’una plataforma online i tenen una durada de dues hores. En aquest cas, el preu és l'establert en el programa inicial (80 euros) i s’adreça només a joves d'entre 18 i 30 anys empadronats a Salou.

D’altra banda, el Curs de premonitor és una introducció al món de l'educació en el temps de lleure i el seu vincle amb el joc, un bon incentiu, perquè, quan els participants tinguin l’edat, decideixin formar-se com a monitors/es de lleure i puguin, llavors, desenvolupar la tasca educativa en el lleure, de forma professional.

Aquesta formació es realitzarà en un total de 8 sessions, de dues hores cadascuna, durant les vacances de Nadal, els dies 22, 23, 28, 29 i 30 de desembre de 2020, en horari d’11 a 13 h, i, a la tarda, caldrà fer tasques a la plataforma. Aquest curs s’adreça a joves d'entre 15 i 17 anys empadronats a Salou, i el preu és de 15 euros.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha posat de relleu “la importància de continuar formant-se, adaptant els continguts i els recursos educatius a les circumstàncies actuals, per tal que tothom tingui accés a una formació de qualitat”.

Per la seva banda, la regidora de Joventut, Julia Gómez, ha manifestat que “des de l’Ajuntament de Salou, considerem que el programa Carretera i Manta ofereix grans oportunitats al jovent, pel que fa a oci i formació”. Cal dir que aquesta acció conjunta entre els tres ajuntaments, Salou, Cambrils i Vila-seca, es va dur a terme, per primer cop, l’any 2000.

Les inscripcions per a ambdós cursos es poden realitzar al PIJ de la Masia Tous de Salou (carrer de Maria Castillo,1), els dimarts i dijous, de 10 a 13 h, i de 16 a 20 h; o bé de forma no presencial, a través del correu electrònic joventut@salou.cat

Galeria d'imatges

Curs PRE-monitor.jpg

Document Actions