Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Un espectacular Piromusical tanca les Nits Daurades de Salou

La tradicional processó de la Mare de Deu va congregar milers de persones al voltant de l’Església de Santa Maria del Mar i el Passeig Jaume I

dilluns 16 agost 2010

Un espectacular castell de focs va posar ahir punt i final a les Nits Daurades de Salou 2010.  La novetat d’enguany va ser la música que va acompanyar l’espectacle colorista de foc i pólvora dissenyat per la prestigiosa companyia pirotècnica Ricassa.

L’espectacle musical va  sorprendre als milers d’assistents amb el variat repertori musical i l’originalitat de les seves figures. El I’ve got a feeling dels Black Eyed Peas va obrir els colors i artificis del piromusical.  Billie JeaViva la vida de Coldplay, Helo de Beyoncé o Billie Jean de Michael Jackson van marcar el ritme d’uns focs impulsats per més d’una tonelada de pólvora i més de 700 elements pirotècnics.

L’espectacle dissenyat per la companyia valenciana que també va tancar el Mundial de Futbol de Sudàfrica va fer gaudir a  milers de persones que des del Passeig Jaume, la Platja de Llevant o altres punts de la ciutat van seguir l’espectacle que va posar fi a més d’una setmana d’actes culturals, musicals i tradicionals.

Processó de la Verge Mare de Déu

Prèviament al Piromusical, va tenir lloc un dels actes més tradicionals i emotius de les festes,  la celebració de la misa de Festa Major a la iglesia de Santa Maria del Mar des d’on va començar la processó de la verge pels carrers de Salou.
L’acte, que una vegada més es va convertir en un dels més concorreguts de les festes, es va convertir en tot un referent mariner. Pescadors, jubilats, mariners i descendents de tots ells van ser els encarregats de portar sobre les seves espatlles el pas de la verge, seguits per les autoritats, encapçalada per l’alcalde de la ciutat, Pere Granados.

Amb els blaus de les vestimentes com a colors predominants i els tambors a ritme de trotons de la Setmana Santa com a música de fons mentre sobresortien grans rems, símbols del caràcter mariner de la localitat, la processó es va anar obrint pas en el seu recorregut fins arribar al port. Durant el trajecte milers de seguidors i devots de la verge, ja sigui seguint-la a peu o des dels blacons de les cases, van acompanyar-la durant tot el recorregut.

Un cop al port, i custodiada per milers de persones, es va embarcar en el pesquer Santa Maria per tal de recòrrer part del litoral salouenc tal com ja es habitual. Un cop desembarcada va tocar fer el recorregut invers cap a l’esglèsia, on la Mare de Déu tornarà a reposar fins l’any vinent.

Galeria d'imatges

premsa2.JPG
premsa4.JPG
premsa.JPG
premsa3.JPG

Document Actions