Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Una vintena de joves a l’atur inicien les pràctiques remunerades a vuit empreses de Salou

Els nois i noies –d’entre 16 i 25 anys- formen part del pla municipal ‘Joves per l’Ocupació’

dijous 16 maig 2013

Un total de vuit empreses de Salou Hotel Regente Aragón; Hotel Caspel; La Taverna Guillermo; Restaurante D’Albert; Sapore di Mare; Asador Corcega Restaurant; Restaurant Club Nàutic Salou i  Altesport han signat avui el conveni per tal d’incorporar a les seves plantilles durant mig any a una vintena de joves de Salou que estaven a l’atur. Aquests joves, que formen part del programa ‘Joves per l’Ocupació’ van iniciar al gener del 2012 la seva formació especialitzada en dos àmbits; d’una banda, la feina d’auxiliar de restauració  i també la de socorrista en instal·lacions aquàtiques.

Un cop finalitzades les 350 hores de formació els joves iniciaran aquesta setmana mateix un període de sis mesos de contractació a les set empreses de Salou que s’han adherit a la col·laboració amb el programa d’inserció laboral que promou la regidoria d’Ocupació de l’Ajuntament. En contrapartida, les empreses reben una subvenció que equival al salari mínim interprofessional. L’alcalde, Pere Granados, s’ha mostrat convençut que “amb la iniciativa de les administracions locals i junt amb la disposició d’empresaris com vosaltres; per tant fent un esforç per anar de la mà, aconseguirem tirar endavant actuacions com aquestes que poden semblar poc, però que en realitat són molt”.

El programa ocupacional va més enllà i proporciona també als joves la possibilitat d’aconseguir una formació complementària per a l’obtenció del títol de graduat en l’ESO i alhora, en acabar les pràctiques remunerades, dur a terme una formació extraordinària fins a finals del mes de març de 2014. Aquest programa està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, de la Generalitat.

Per la seva part, el regidor d’Ocupació, Jesús Barragán, ha expressat la seva satisfacció perquè actualment a l’Ajuntament en diferents tipus de plans hi ha unes 60 persones que participen en programes formatius i laborals.

En aquest sentit, d’entre la seixantena de persones que estaven en situació d’atur i que actualment es troben en actiu, n’hi ha 16  que pertanyen a un pla d’ocupació local; set de les quals ja han entrat en un primer torn a treballar com a peó de la brigada, i en un segon torn entraran 7 més, tots durant 3 mesos, i dues persones com a auxiliar de gestió durant 6 mesos.  

Galeria d'imatges

DSCN9989.JPG
DSCN9989.JPG

Document Actions