Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Visita a les obres del Parc Botànic

divendres 22 juny 2007

L'alcalde de Salou, Antonio Banyeres; el Cap de Coordinació Institucional, Salvador Pellicé; el regidor d'Urbanisme, Pablo Otal així com altres membres del govern de Salou han visitat avui les obres del Parc Botànic, acompanyats pels arquitectes del projecte, amb l'objectiu de supervisar l'estat actual de les obres i estudiar la viabilitat del seu ús inicial.

Les obres de construcció del Parc Botànic de Salou estan en plena execució i a punt d'acabar. Aquest equipament verd se situa al solar de forma triangular de dues hectàrees de superfície, a la zona compresa entre l'autovia Salou-Reus, el c/ de la Ciutat de Reus i c/ de Mn. Llauradó.

L'alcalde i alguns membres de l'equip de govern s'han apropat per primer cop fins a les obres del parc per intercanviar impressions amb els tècnics i arquitectes sobre l'estat actual del projecte i començar a assentar les bases per dibuixar el futur del projecte. El govern de Salou té la intenció de demanar als serveis de l'Ajuntament un estudi de viabilitat per conèixer la finalitat inicial amb la que va néixer aquest projecte així com els costos corresponents que s'hi poden derivar després de la seva posada en marxa. Aquest estudi ha de servir al govern municipal per valorar en el futur si la finalitat projectada per aquest equipament està o no justificada.

Segons els autors del projecte, Jordi Bellmunt (arquitecte) i Manel Colomines (enginyer paisatgista), la intenció d'aquest projecte és crear 'un espai de zona verda amb llocs agradables i estètics visualment, on poder gaudir de la vegetació i les diferents espècies'.

El Cap de Coordinació Institucional, Salvador Pellicé, ha manifestat que 'la visita d'avui a les obres del Parc Botànic l'hem fet per tal de veure en quin estat està el projecte hores d'ara. Volem conèixer quina és la finalitat original de l'equipament i si és o no viable'.

L'estructura del Parc Botànic es planteja en un joc de terrasses construïdes amb murs de pedra, on cada una tindrà ambients singulars de vegetació i especies d'arbres. Respecte a la vegetació i l'arbrat del Jardí Botànic, es preveu que aculli unes 500 espècies i tipologies diferents d'arbres i arbusts, si bé es triarà aquella planta que s'adapti al clima i el terreny. És té previst que es trasplantin al mes de setembre ja que és el més idoni per a que les espècies s'assentin adequadament a la terra.
Document Actions