Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Primer Consell Sectorial de Cultura coneix de primera mà els nous equipaments culturals de la ciutat

En total van assistir 22 associacions interessades en el futur de la ciutat i en poder participar en nous projectes

dimarts 15 febrer 2011

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va presidir ahir el primer Consell Sectorial de Cultura de Salou que va reunir un total de 22  associacions culturals i nombroses persones a títol individual.  La regidora de Cultura, Isabel Aguilera, el regidor d'Urbanisme, Marc Montagut, i la coordinadora de Participació Ciutadana, Maria Jose Rodríguez,  juntament amb l'arquitecte dels serveis tècnics municipals,Josep Maria Ferran, també van assistir a aquesta trobada.
El Consell és un òrgan informatiu i consultiu que s’impulsa des de l’Ajuntament per tal d’ integrar els agents culturals de Salou a les polítiques municipals que els afectin. Entre les més de 22 associacions que van assistir trobem, l’Associació de Gegants, el Grup de Dones, el Casal Argentí de Salou, el grup Sardanista Contrapunt d’Onades.
L’alcalde de Salou va saludar als assistents i va agrair a les entitats per la seva participació a la Festa Major d’Estiu.  Granados va presentar els nous equipaments preparats per activitats culturals.
Granados va explicar el projecte de recuperació de Mas de l’Esquerrer  que s’inaugurarà el proper dissabte dia 19 de febrer i sobre el que va dir “es trobava en un estat absolut d’abandonament i que s’estava deteriorant a marxes forçades”. L'arquitecte municipal va afegir que “hem apostat per recuperar-lo mantenint les seves característiques originàries”. Aquest edifici és un mas tradicional català que per la seva ubicació estratègica, llindant amb el Camí del Racó, havia estat històricament molt important. Granados va avançar que aquest edifici, que “va ser una prioritat quan vam arribar al Govern, tindrà un ús cultural i associatiu adreçat als veïns de la zona dels Xalets i lel Mirador així com les entitats associatives culturals”.

Granados, també va avançar la propera posada en marxa “L’Espai d’Infància l’Estació del Carrilet” que anirà adreçat als infants. En la mateixa línia que amb altres projectes, amb aquest equipament que recupera l’antiga estació “s’ha tingut molta cura de mantenir la fisonomia i els elements originaris de l’espai”. El centre acollirà activitats educatives, pedagògiques i culturals per als més menuts.

 L’alcalde va aprofitar per detallar l’estat actual de reforma de la Masia Catalana. El projecte, que segueix les directrius del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Salou i la resta d’ordenances municipals, consisteix en la rehabilitació i reconstrucció de l’edifici i l’obertura d’aquest espai a la ciutadania i als visitants. La Masia compta amb més de 200 estris agrícoles tradicionals de l’època que “suposen un altre element clau del nostre patrimoni” i que “ igual com amb l’edifici es recuperaran i mostrarà al ciutadà”.
L'arquitecte municipal va avançar ahir que la pavimentació d’aquest espai es realitzaria amb l’objectiu “d’arrossegar a la gent cap a l’interior de l’espai de manera que casi sense adonar-se entrin a conèixer aquest magnífic equipament”.
Per últim, es va anunciar que al Camí de Ronda es senyalitzaria el patrimoni històric més important, com la Punta del Poroig, l’antic Llatzeret amb rètols explicatius que promoguin el coneixement de la història del municipi.
Posteriorment, les associacions assistents van poder preguntar i parlar dels projectes que més els interessen.

Galeria d'imatges

premsa.JPG

Document Actions