Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

SALOU CELEBRARÀ EL DIA DE LES COMUNITATS AUTÒNOMES DEDICANT LA FESTA A CANTÀBRIA

dimecres 05 octubre 2005

L'any 2002, l'Ajuntament de Salou va acordar instituir el 'Dia de les Comunitats Autònomes' amb l'objectiu de retre anualment homenatge popular a una de les dinou comunitats autònomes de l'Estat. Enguany, en la seva tercera edició, la festa serà dedicada a la comunitat de Cantàbria, després que el passat ho va ser a la comunitat d'Aragó, i abans a la comunitat andalusa, seguint un ordre alfabètic.
L'espectacle previst, organitzat i produït per la Regidoria de Festes de l'Ajuntament de Salou, tindrà lloc aquest dissabte dia 8 d'octubre a les 21 hores, a la plaça de les Comunitats Autònomes, (a tocar del monument a passeig de Jaume I), amb una duració d'una hora i mitja aproximadament.
Com en els anteriors, l'espectacle serà un recorregut per la història, el paisatge i la tradició de Cantàbria, si bé escenogràficament amb un format i un esquema diferent, per donar singularitat a la comunitat.
El guió i creació artística ha estat a càrrec de la Companyia Gog i Magog, i la direcció de Jordi Pesarrodona.
Les actuacions aniran a càrrec del grup de música tradicional Luétiga, de Cantàbria; el Grupo de Danzas La Robleda de Puente de San Miguel; la Asociación de Amigos del Traje Regional de Cabezón de la Sal; els actors presentadors Jaume Calatayud i Núria Inglès; les artistes plàstiques Montserrat Morreres i Cristina Colillas; i d'altres com la mateixa companyia de teatre de carrer Gog i Magog, així com l Ziga-Zaga inflables. En total més de 60 persones formen el cos d'actors.
Distribuït en 10 actes, el guió recorre la història, la llegenda, les tradicions i el paisatge humà i geogràfic de Cantàbria, amb un fil conductor que és el mar i la muntanya, que configuren els espais i on es desenvolupa una poètica i singular història d'amor en paraules de Jordi Pesarrodona.

Segons la regidora de Festes, Isabel Aguilera, 'la iniciativa d'aquesta celebració sorgeix perquè Salou és de les poblacions catalanes amb percentatges més alts de població procedent dels diversos punts de l'Estat, tant per motius de destinació turística com per destinació residencial'; afegint que 'com que Salou es consolida socialment com una ciutat oberta i acollidora a la diversitat multicultural, és important realitzar un reconeixement ample a la riquesa que suposa el procés d'integració i acollida'.
D'altra banda matisava que 'amb aquesta festa Salou i Catalunya s'obren generosament a les comunitats autònomes mostrant el seu afecte, amistat i solidaritat'.

Document Actions