Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou diu adéu al seu fill predilecte, Esteve Blasi Ferran

dijous 26 febrer 2015

Aquesta matinada ha mort a l’hospital Joan XIII de Tarragona i avui, a partir de les 16 hores s’instal·larà la capella ardent a la sala de plens de l’Ajuntament de Salou

 

Aquesta matinada ha mort als 88 anys d’edat Esteve Blasi Ferran, empresari salouenc i fill predilecte de Salou  des de l’octubre del 2009. La capella ardent s’instal·larà avui a partir de les quatre de la tarda a la sala de plens de l’Ajuntament de Salou i fins a les 21:00 h.; i  demà divendres des de les 10:00 h. fins les 13:00 h i l’enterrament tindrà lloc demà divendres a les 5 de la tarda a l’Església Santa Maria del Mar.

L’alcalde, Pere Granados, ha lamentat “la pèrdua de l’esteve Blasi perquè hi havia un apreci mutu, era una excel·lent persona” però també  ha destacat que “sempre ha estat un gran empresari compromès amb Salou i  amb un gran compromís social”.

 

Esteve Blasi Ferran va néixer el dia 10 de desembre de 1926 a Salou, al domicili familiar al carrer Barcelona núm. 13.  

Als 27 anys es casa amb Carmina a l'Església de Santa Maria Del Mar de Salou i als 2 anys neix la seva filla Teresa i 3 anys després el Javier.

 

En morir la seva mare a l'any 1955, conjuntament amb els seus germans Teresa i Ramon, es fa càrrec del negoci i l’amplia obrint durant la temporada d'estiu, una botiga de queviures al càmping Salou i poc després una de nova al Càmping Platja Llarga. Mentrestant, Carmina col·laborava amb el seu pare en el lloguer de pisos dedicats al turisme.

Són els primers anys d’expansió turística. Al mateix temps, amb el seu germà Ramón i el seu cunyat Félix, posa en marxa un negoci de transports d'àrids per a la construcció amb diversos camions, maquinària i una pedrera situada en una finca comprada el 1942, a la partida de Barenys i on després se situaria el Càmping Sangulí.

 

L'any 1972 els germans Blasi obren el Càmping Sanguli, un petit càmping de 2 hectàrees, amb 260 places d'acampada i 20 treballadors. El 1975, després d'haver format part de la Junta Sindicat d'Iniciatives i Turisme, és nomenat regidor de l'Ajuntament de Vila-seca de Solcina presidit per l'Alcalde Josep Malapeira, en representació de Salou. Són els últims mesos de la dictadura i de l'inici de la transició. Esteve Blasi deixa la seva activitat política. El 1978 els germans Blasi, amb les seves famílies ja consolidades i amb fills, decideixen distribuir el negoci familiar i Esteve es fa càrrec del Càmping Sanguli.

 

A l’any 1979, com a resultat de les primeres eleccions municipals democràtiques, és elegit en representació de centristes de Catalunya (UCD) i és membre de l'Ajuntament presidit per l'alcalde Joan Clavé Morell del partit socialista. El 16 d’abril de 1981 signa amb tota la seva família i gairebé 2000 persones l'expedient per al procés de segregació de Salou i poques setmanes després, amb Esteve Ferran i Floresta Duran, s'aparten del vot de tot el consistori de Vila-seca contrari a la Segregació.

 

Deixa la seva participació en l'activitat municipal l'any 1983. A partir d'aquest moment Esteve i Carmina fan una aposta definitiva per l'activitat turística i de càmping, a la qual molt aviat s'unirà seu fill Javier, i dediquen tot el seu esforç, coneixements i beneficis a la idea d'oferir a Salou un lloc per a les vacances i el turisme, cada vegada de més qualitat.

El 5 de desembre de 1988 el President de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Jordi Pujol, concedeix al càmping Sangulí el Diploma Turístic de Catalunya. Després de ser nomenat jutge de pau, ha de renunciar perquè el 27 de gener de 1990 passa a formar part de la Junta Gestora presidida per Esteve Ferran. Durant aquest període porta a terme una important activitat en la consolidació de la independència municipal de Salou i en relació a la determinació dels seus límits, amb la participació molt directa en el procés de reivindicació i de negociació.

 

A finals de 1991, amb la convocatòria de les primeres eleccions del municipi de Salou deixa de nou la política activa i es dedica de ple al negoci, de manera que a l'any 1992 es concreta un salt qualitatiu molt important en les instal·lacions del Càmping Sangulí, amb l'ampliació de la seva capacitat, la inauguració de piscines, bars, supermercat i fins i tot un equipament pioner en aquest sector com era l'amfiteatre amb capacitat per a 2.000 persones, que permetia oferir tot tipus d’espectacles. Va assistir a la seva inauguració el Conseller de Comerç, Consum i Turisme el Sr. Lluís Alegre. Amb el suport de la família, manté constant la seva aposta per Salou i per una oferta de qualitat que es veu premiada i reconeguda reiteradament tant a Catalunya i Espanya com a Europa, la qual cosa, el porta a inaugurar un nou càmping amb la categoria de luxe en la veïna població de Cambrils.

 

En acabar aquesta etapa ja estem parlant d'un negoci turístic que acull cada estiu a més de 2.000 famílies, i que ocupa una superfície de 45 hectàrees i que dóna feina a gairebé 500 treballadors en la temporada alta.

El març de 2004 mor la seva esposa Carmina, i no abandona ni per un moment el seu impuls de continuar endavant el seu amor per Salou, d’on cada vegada li costa més sortir. Posa la seva voluntat i el seu esforç a acompanyar el seu fill Javier en la tasca de seguir treballant per una idea i pel futur del seu poble, que sempre l’han guiat i en el què sempre ha cregut.

 

L’any 2012, també es va obrir el complex esportiu futbol Salou en un intent de diversificar el negoci.

Esteve Blasi Ferran també va rebre la medalla al Treball President Macià l’any 2012 de mans del president de la Generalitat, Artur Mas, una distinció que concedeix el departament d’Empresa i Ocupació en reconeixement a la seva trajectòria reiterada i eficaç a favor del municipi de Salou.

 

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

blasi.jpg
IMG_2847.JPG

Document Actions