Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Caragol Tour 2012 arriba per primer cop a Salou

Avui s’ha celebrat un acte per donar a conèixer el XXXIII Aplec del Caragol que tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 de maig de 2012 a Lleida

dilluns 07 maig 2012

Avui s’ha inaugurat a Salou la novena edició del Cargol Tour 2012 organitzat per l’Aplec del Caragol de Lleida amb el suport de l’Ajuntament i la Diputació de la província.  Amb aquest esdeveniment gastronòmic,  s’ha presentat el XXXIII Aplec del Caragol que se celebrarà els dies 25, 26 i 27 de maig de 2012 a Lleida. Tres dies en què 12.000 participants agrupats en 100 penyes consumiran un total de 12 tones  de caragols.

 

El regidor de Turisme de Salou, Benet Presas juntament amb el regidor d’Esports de Lleida, Chema Alonso i Xavier Pérez, president de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) han inaugurat aquesta jornada al Restaurant del Club Nàutic.  El regidor de Turisme  ha volgut agrair el fet d’haver escollit Salou per a realitzar aquesta presentació i ha dit que “ Lleida i Salou tenen vincles molt sòlids que amb aquestes iniciatives es reforcen encara més”. Per la seva part, el regidor d’Esports de Lleida ha donat les gràcies per l’acollida rebuda al municipi i ha convidat a tots els assistents a compartir la festa de l’Aplec.

 

Aquest tour  és una ruta per donar a conèixer  l’Aplec del Caragol que passa per ciutats com Castelló, Madrid, Saragoosa, Barcelona, Valladolid i enguany també al municipi de Salou. Avui els assistents han pogut degustar un menú en el què els alumnes de  l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Lleida han ofert una visió molt personal de la gastronomia del caragol.

 

La Federació concentra la major part dels seus esforços en l'organització de l'Aplec del Caragol (maig) i l'Aplec de Tardor ó Trobada de Colles (octubre). L’Aplec és una Festa d’Interès Turístic Nacional (estatal) i Festa Nacional d’Interès Tradicional (autonòmica).

 

Entre els plats degustats a l’ aperitiu, s’ha servit Mousse de caragol amb gelatina de vi o tempura de cargol i com a plats principals: llauna de caragols en la seva salsa, cigrons amb bacallà amb oli de cibulet i broqueta de caragols .

Galeria d'imatges

premsa2.JPG
premsa.JPG
premsa2.JPG
premsa.JPG

Document Actions