Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Es presenta a Salou un projecte pioner d’integració de persones amb discapacitat en l’àmbit laboral

El projecte és el resultat de la col·laboració entre la Fundació Onada, la Fundació PortAventura i l’Ajuntament de Salou i va adreçat a persones amb discapacitat psíquica i/o amb trastorn mental, amb edats compreses entre els 16 i els 30 anys

dimarts 21 juny 2011

L’accés al mercat de treball és una de les principals dificultats que es troben les persones amb discapacitat psíquica o amb un trastorn mental. A fi de pal·liar aquests obstacles, la Fundació Onada, la Fundació PortAventura, i l’Ajuntament de Salou s’han unit per desenvolupar un projecte educatiu orientat a aquest col·lectiu. L’objectiu del projecte és doble: per una part vol dotar als estudiants de les eines necessàries per desenvolupar una carrera professional en el món de la jardineria, i per l’altre es busca motivar als alumnes i potenciar la seva autonomia personal i capacitat d’interacció social. Com a resultat, rebran una formació específica com a operaris de vivers i jardins.

Aquest projecte és possible gràcies a una col·laboració a tres bandes entre la Fundació Onada (responsable de la implementació del curs), l’Ajuntament de Salou (que cedeix les instal·lacions i mitjans materials), i la Fundació PortAventura (que aporta el finançament del projecte). La Fundació PortAventura participa en aquest projecte perquè s’escau perfectament amb els seus dos objectius fundacionals: per una banda el finançament de projectes orientats a millorar les oportunitats dels nens i joves en risc d’exclusió social (ja sigui per causes de salut com econòmiques), i per l’altra la preferència per projectes arrelats al territori de Tarragona. “Volem deixar una empremta com a Fundació PortAventura i aquest projecte és un gran aliat”, ha apuntat Ramon Marsal, president de la Fundació PortAventura.

Descripció del projecte

Donat que aquest col·lectiu té necessitats especials i que cal fer un seguiment individual de cada estudiant, per aquest projecte s’ha constituït un grup de 6 estudiants. El curs, que constarà de 660 hores lectives, es va iniciar el passat 31 de maig i finalitzarà el 22 de desembre de 2011. El curs combina una part teòrica més orientada a aportar habilitats relacionals i de coneixement del món professional, juntament amb una part pràctica on es concentra el gruix de la formació sobre jardineria.  Per la seva part, Josep Gomis, el president del Patronat de la Fundació Onada, ha volgut agrair la implicació de totes les parts i ha recordat que “els canvis es produeixen en les petites accions del dia a dia”. Finalment, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat que “estem molt contents de treballar conjuntament per ser més humans i solidaris i sumar sinergies”.


Part teórica:

1-Descoberta del món laboral: normes de convivència, el treball i la salut, qualitat en el treball, drets i deures dels treballadors, prevenció de riscos, reciclatge i medi ambient i treball en equip.

2-Desenvolupament personal: comunicació, habilitats socials, alimentació, primers auxilis.

3-Coneixement de l’entorn: ajuntament i institucions, la nostra entitat, drets humans i tolerància, educació ambiental.

 

Part pràctica

            - Mòdul 1 – Introducció a la jardineria

            - Mòdul 2 – Botànica básica

            - Mòdul 3 – Eines i màquines

            - Mòdul 4 – Construcció de jardins i zones verdes

            - Mòdul 5 – Manteniment de jardins i zones verdes

            - Mòdul 6 – La gespa : implantació i manteniment

Galeria d'imatges

DSCN0112.JPG
DSCN0130.JPG
DSCN0123.JPG
DSCN0112.JPG
DSCN0123.JPG
DSCN0130.JPG

Document Actions