Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Benestar i Serveis Socials

Els serveis de la Regidoria de Benestar Social reben una qualificació de 8,4 sobre deu segons una enquesta de satisfacció a les persones usuàries

divendres 28 juliol 2017

A l'enquesta realitzada a les persones usuàries del servei destaca el tracte i l’atenció rebuda per part dels professionals

Els serveis de la Regidoria de Benestar Social han rebut una valoració de 8,4 dels usuaris/es que fan ús d’aquestes prestacions. Una puntuació que mostra la satisfacció general de la ciutadania amb el servei, així com, els aspectes amb els quals s’ha de seguir treballant per assolir l’excel·lència.

L’objectiu d’aquesta enquesta és recollir l’opinió de les persones usuàries, en relació tant a la forma de prestació del servei: instal·lacions, horaris i temps d’espera, comoditat, i tracte rebut; com l’eficàcia de prestació: adequació de la resposta, comprensió i competència, i informació disponible. Un estudi que s’ha focalitzat sobre els serveis municipals de Benestar Social, que inclou els serveis d’Espai Mas, acollida al nouvingut (SAN), informació i assessorament a les dones (SIAD), i l’Equip Básic d’Atenció Social (EBAS). S’ha realitzat l’enquesta a gairebé unes 200 persones, repartides en diferents edats i sexes, però amb una concentració major en el rang d’edat dels 31 als 65 anys.

Els resultats obtinguts mostren que el tracte humà i l’atenció de l’equip de professionals són les dimensions millor valorades amb un 4,2 sobre 5, en contraposició de les valoracions relatives a la informació prèvia dels serveis és insuficient tal com mostren els resultats amb un 2,48 sobre 5, per la qual cosa ja s’està treballant en la nova web  corporativa que pretén resoldre aquesta mancança. Per una altra banda, els resultats fan constància dels serveis més utilitzats per aquests usuaris/es : l’Espai Mas, amb un 43% de resposta, i els Serveis socials, amb un 39%.

Dins d’aquest estudi de satisfacció, també s’han presentat propostes de millora en les que destaca la capacitat de resolució del problema per part del servei, millora de les instal·lacions, els horaris i temps d’espera. La distància al centre d’atenció no suposa un problema per les persones usuàries, tal com s’ha pogut constatar en les entrevistes efectuades.

Per tant, la valoració mitja per serveis de la ciutadania enquestada mai és inferior al notable, mantenint la puntuació al voltant del 9 sobre 10.

La regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza, ha explicat que "Tot i que els resultats de les opinions expressades per la ciutadania en termes generals són molt positius, des de la regidoria ens plantegem aconseguir un procés d'atenció ciutadana que cobreixi amb la màxima eficàcia i eficiència possible la gestió de les diferents demandes d'acord amb els recursos disponibles, treballarem per tal de corregir aquelles deficiències expressades per les persones usuàries dels diferents serveis oferts des de la regidoria. Per tant proposem l'elaboració, conjuntament amb el departament de qualitat, d'un pla de millora per tal d'assolir els objectius plantejats."

Per la seva part, el regidor de Serveis Generals i Qualitat, Jesús Barragán, ha afirmat que “la corporació continua treballant en els projectes d’escolta activa de la ciutadania per tal de donar resposta a les seves expectatives”.

Galeria d'imatges

foto_peque_enquesta.jpg
DSC01001.JPG

Document Actions