Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Biblioteca

Club de Lectura

Per llegir d'una altra manera

Club de lectura

 

QUÈ ÉS un Club de Lectura?

club-lectura Un Club de Lectura és una trobada d’un grup de persones per tal de comentar un llibre que s’ha llegit a casa i que es reuneixen de manera regular per compartir amb la resta de participants les diverses opinions que ha generat el llibre i els sentiments o reflexions que ens ha provocat la lectura. No es tracta, doncs, d’una reunió per a erudits, especialistes en crítica literària o professors de literatura, sinó per a lectors comuns.  

L’objectiu principal d’un club de lectura i, per tant, dels Clubs de Lectura de Salou, és el d’incrementar el plaer de la lectura i gaudir de la lectura d’una altra manera, no com a acte individual, privat i solitari, sinó amb una dimensió pública que implica saber escoltar, debatre i confrontar altres punts de vista i de participació del plaer de la lectura amb altres lectors.

A cada sessió el grup és acompanyat d’un conductor que reparteix la paraula, anima a participar i ajuda a reflexionar i a treure entre tots tot el suc que té el llibre. Sempre que es pot es convida l’escriptor per propiciar el contacte i la conversa entre l’autor i els seus lectors, a més de sortides i activitats relacionades amb l’obra llegida. És una activitat, doncs, de foment de la lectura, gratuïta, que cada vegada més s’incorpora en les activitats i serveis de les biblioteques públiques.

Per formar-ne part només cal que t’agradi llegir i que tinguis temps per compartir l’experiència de la lectura. La necessitat d’un club de lectura a la Biblioteca de Salou ha estat una demanda dels propis usuaris i neix, per tant, de la voluntat dels lectors d’aquesta Biblioteca amb la intenció d’integrar-hi nous lectors.

Actualment hi ha dos Clubs de Lectura per a adults:

El primer Club de Lectura de Salou va néixer l'any 2007 i s'hi llegeix principalment novel·les de temàtica general i de diversos gèneres. Es reuneix el tercer dimecres de cada mes a les 18h.

CLUB DE LECTURA de temàtica general

QUAN? el tercer dimecres de cada mes a les 18h

A QUI S'ADREÇA? Als adults interessats en la narrativa de temàtica general

L'altre Club de Lectura per a adults, que es va crear l'any 2017, és de temàtica femenina i es realitza en col·laboració amb l'Associació de Dones de Salou. Pels personatges, per la problemàtica, per l'escriptora, pel punt de vista... la dona serà protagonista de les lectures proposades en aquest Club. Es realitza el quart dimecres de cada mes a les 18.30h i per participar-hi cal pertànyer al Grup de Dones de Salou.

CLUB DE LECTURA de temàtica femenina

QUAN? El quart dimecres de cada mes a les 18.30h

A QUI S'ADREÇA? Als adults interessats en la narrativa de temàtica femenina que formin part del Grup de Dones de Salou

 

Document Actions