Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

L’autoconsum fotovoltaic

Què és l’autoconsum?

L'autoconsum és un sistema en què els propietaris d'habitatges individuals poden generar part de l'energia elèctrica que consumeixen a través de l'ús de plaques fotovoltaiques instal·lades a les seves propietats.

Aquesta energia es produeix a partir de la llum del sol i es converteix en electricitat per alimentar els aparells i equips electrònics de la llar.

Aquesta pràctica redueix la dependència de la xarxa elèctrica convencional i fomenta l'autosuficiència energètica dels propietaris.

 

Descarrega't el tríptic informatiu de l’Institut Català d’Energia.

 

Avantatges de l’autoconsum 

Reducció de la factura elèctrica: Amb l'autoconsum, els propietaris poden reduir significativament els seus costos energètics, ja que generen part de l'energia que consumeixen

Autonomia energètica: Les instal·lacions fotovoltaiques proporcionen una font d'energia pròpia, reduint la dependència de la xarxa elèctrica convencional.

Contribució a la sostenibilitat: L'ús de fonts d'energia renovable com la solar contribueix a la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle i a combatre el canvi climàtic.

 

Modalitats d’autoconsum

Hi ha diverses modalitats d'autoconsum, com ara l'autoconsum sense excedents i l'autoconsum amb excedents, que determinen com es gestiona l'energia produïda amb relació a la demanda i la xarxa elèctrica. Podeu trobar més informació a la web de l’Institut Català d’Energia.

 

Subvencions i bonificacions

L'Ajuntament de Salou ofereix incentius per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques als habitatges individuals. Podeu trobar més informació sobre els imports bonificats i la tramitació clicant aquí.

 

Vídeo explicatiu de l’autoconsum fotovoltaic i compensació d’excedents

 

Vídeo explicatiu de l’autoconsum fotovoltaic compartit en comunitats energètiques

 

 

Document Actions