Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

Aus urbanes

Aus urbanes

L’Ajuntament intenta prendre les mesures més adients per tal d'evitar o reduir els possibles problemes de salut, urbanístics i les molèsties que ocasionen les aus urbanes, vetllant alhora per mantenir un equilibri que permeti la convivència amb garanties de salubritat.

Cal recordar que poden actuar com a transmissors de diferents malalties. Així mateix, poden provocar al·lèrgies a les persones. Ocasionen danys importants en les estructures dels edificis i en espais públics: els seus excrements tenen un elevat efecte corrosiu, ocupen i obstrueixen forats de ventilació d’edificis, embruten balconades i finestres, els terres, cotxes...

La presència no controlada de coloms pot comportar alguns inconvenients i problemes a la població. Des de l’Ajuntament es realitza un control de la població de coloms mitjançant diversos mètodes, ja sigui impedint-ne el seu niar, mitjançant les captures i prohibint l’alimentació d’aquests en espais públics.

Des de l’àmbit privat, la ciutadania pot ajudar a aconseguir aquest control  evitant donar de menjar als coloms i mantenint els edificis i les cases en bon estat per evitar que puguin fer el seu niu. Així mateix existeixen elements dissuasoris com ara els molins de vent col·locats als balcons, CDs penjats, pues i pinxos, etc.

 

Enllaços d'interès

Document Actions