Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

Adjudicada la neteja, manteniment i conservació dels espais verds públics i arbrat després de dividir Salou en 3 grans zones

dimecres 15 maig 2019

Les empreses Urbaser, Gruporaga i Taller Àuria han estat les empreses guanyadores de cada un dels respectius lots

El contracte suposa una depesa de 2.629.000€ (en dos anys) i s’incorpora un 32% més de superfície al manteniment- especialment les zones boscoses de Cap Salou

La darrera Junta de govern local de l’Ajuntament de Salou ha aprovat l’adjudicació dels diferents contractes a les noves empreses que hauran de dur a terme la neteja, el manteniment i la conservació integral dels espais verds públics i de l’arbrat viari de Salou. La novetat d’enguany radica en que, un dels lots correspon a una empresa que fomenta i promociona l’ocupació de col·lectius amb dificultats per a l’accés al món laboral o que es trobin en risc d’exclusió, segons va quedar regulat a les bases de contractació.

Així, la primera de les empreses que s’encarregarà de la zona de la via del tren cap a mar (Lot 1) és Urbaser; un segon lot s’ha adjudicat a l’empresa Gruporaga, i que portarà el manteniment de la zona de la via del tren cap a muntanya; mentre que el tercer lot, que afecta a la zona de Cap de Salou  i que s’ha reservat només per a centres especials de treball serà pel Taller Àuria.

En total es destinaran 2.629.000 euros durant els 2 anys que durin les tres concessions. També és important destacar-segons es fixa als respectius contractes- que es fixaran uns estàndards de qualitat i s'incorpora un major control de la concessió a través de la implementació d'una nova plataforma on es bolcarà la informació diàriament per part de les empreses adjudicatàries; per tant, es podrà exercir un seguiment més acurat de la feina del dia a dia.

Segons es desprèn al plec de condicions del contracte amb aquesta nova distribució s’incrementa d'un 34% la superfície a mantenir, molt especialment les zones boscoses de Cap Salou i provinents dels terrenys afegits de part del CRT i, en paral·lel, també s’ha incrementat el preu del contracte d'un 25% respecte de l’anterior licitació.  

Document Actions