Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

Comença l’esbrossada i l’eliminació de canyes del barranc de Barenys per la seva conservació i manteniment

dijous 21 desembre 2017

Es tracta d’uns treballs necessaris per tal de minimitzar els danys en cas d’avingudes d’aigües pluvials considerables

Forestal Catalana, SA., és l’encarregada d’aquest manteniment amb un pressupost final de 9.266,69€

 

Aquesta setmana han començat els treballs d’esbrossada i eliminació de canyes de la llera del barranc de Barenys, que desemboca a la Platja de Ponent de Salou on ja és considerat com un mal endèmic que provoca periòdiques inundacions del Barri de la Salut. Per tal de minimitzar els danys en cas d’avingudes d’aigües pluvials considerables i evitar arrossegaments de canyes i possibles obstruccions, és necessari realitzar el manteniment i neteja sobre la vegetació invasiva present al barranc.

Es tracta d’un fet que ja forma part del programa de conservació i manteniment de lleres públiques de Catalunya del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i que és gestionat per l’Agència Catalana de l’Aigua. El regidor d’Urbanisme, Marc Montagut, ha manifestat la bona entesa amb les respectives empreses i ha assegurat que “des de la corporació se seguirà treballant per la bona conservació del municipi”.

Per tant, els treballs que s’estan realitzant consten de l’esbrossada general de vegetació de forma selectiva, la reducció de la densitat d’aquesta i l’eliminació de canyes. L’empresa encarregada de dur a terme aquesta actuació al barranc de Barenys és Forestal Catalana, SA., amb un període de durada d’unes dos setmanes aproximadament i un pressupost final de 9.266.69€ (IVA inclòs);dels quals l’ACA aportarà el 80% del cost total (7.413,35€) i l’Ajuntament de Salou col·laborarà en un 20% (2.242,54€).

Galeria d'imatges

barenys.jpg
P1060378.JPG

Document Actions