Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

Destinen més de 90.000 euros a la reposició d’arbrat a una vintena de carrers de Salou

dilluns 13 febrer 2017

En total es replantaran fins a 126 unitats d’espècies diferents als diversos carrers

 

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Salou ha aprovat la reposició de l’arbrat que es preveu plantar durant aquesta campanya 2017. Després d’un informe en el que es detallen les actuacions a realitzar a diversos carrers del municipi on s’han revisat de manera exhaustiva les espècies arbòries que s’han mort o s’han de substituir. En total es replantaran 126 exemplars de tipuanes, washingtònies, plataners o mèlies, entre d’altres espècies, depenent de les que ja hi ha plantades a cada un dels carrers on s’actuarà. La selecció de les espècies d’arbres a plantar als carrers de la ciutat respon a criteris d’adequació i tolerància a les condicions climàtiques i ambientals de Salou i també a la trama urbana (tipologia de carrer: amplada de voreres, balconades, calçada, etc.). La selecció també es realitza evitant espècies al·lergèniques i invasores i s’inclouen també espècies que potencien el color amb floracions.

 

Els treballs de plantació que es duen a terme regularment, es realitzaran aprofitant l’època de repòs vegetatiu per procedir a la seva substitució, especialment per substituir els arbres que han causat baixa al llarg de l’any. Per la regidora de Manteniment de la Ciutat, Mª José Rodríguez, explicava que l’objectiu de la mesura és anar corregint algunes deficiències detectades alhora que es resolen els problemes de deformitats a les voreres, assegurava.

 

Altres treballs que també es duran a terme són el tallat d’arbres i la retirada de soques, la pavimentació dels escocells, la creació d’escocells, la incidència sobre les instal·lacions, l’arranjament de les zones aixecades per les arrels, la gestió dels residus produïts, i també es treballarà en la seguretat i la salut dels mateixos.

 

Els principals carrers on s’actuarà seran C/Escornalbou, Via Roma, C/Carles Riba, C/Lleida, C/Olivera, C/Fonoll, C/Joan Miarnau, C/Josep Carner, C/Guillem de Claramunt, C/Rodríguez Pomata, C/Ebre, Via Aurèlia, Via Augusta, C/Maria Castillo, C/Major, C/Barcelona, C/Berenguer de Palou, C/Església, Passeig Jaume I, entre d’altres.

 

El pressupost inclou totes les tasques auxiliars i mitjans necessaris per l’execució dels treballs esmentats en la memòria, al plec de condicions tècniques, així com al pressupost, l’estudi de seguretat i salut, així com l’estudi de gestió de residus. En total el pressupost de l’obra és de 90.154,18 € i el procediment de licitació segueix obert al perfil del contractant.

 

Galeria d'imatges

arbre.jpg
arbres.JPG

Document Actions